Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικοί κυβερνητικοί βαστάζοι

Με μια συντονισμένη προσπάθεια βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του "ΣΥΝ" παρεμβαίνουν με προκλητικό και προσβλητικό τρόπο, για να υπονομεύσουν και να σταματήσουν το μεγαλειώδη αγώνα των Θεσσαλών αγροτών.

Ετσι, με κοινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο νομάρχης Μαγνησίας Π. Σκοτινιώτης - γνωστό και μη εξαιρετέο στέλεχος του "ΣΥΝ" - ο δήμαρχος ΒόλουΒ. Πιτσιώρης και Νέας Ιωνίας Σ. Φούσκης (του "ΣΥΝ" κι αυτός), οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Απ. Φοινικόπουλος, Δ. Μεργιαλής, Γ. Βουδούλης, Δ. Δερβένης, Στ. Κρομμύδας, Γ. Στάμος και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Βόλου Αν. Πίστα και Ν. Ιωνίας Κ. Κατσαλής,καλούν τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωσή τους, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρουν: "Με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης (!) και διερμηνεύοντας τα αισθήματα της πλειοψηφίας του λαού της Μαγνησίας (!!), θεωρούμε χρέος μας να απευθυνθούμε σ' εκείνα τα τμήματα των αγροτών (!!!) που συνεχίζουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού και να τους καλέσουμε να αναστείλουν αυτή τη μορφή κινητοποίησης. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε πρωτοβουλίες διαλόγου, που θα οδηγούν στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων".

Επίσης, σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Λέων Τζαννής και Ροδούλα Ζήση,αναφέρονται προκλητικά σε δήθεν κομματική υποκίνηση. Αναφέρουν συγκεκριμένα: "Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη συνέχιση της κατάληψης της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από ομάδες αγροτών που δυστυχώς ενισχύονται και από συγκεκριμένους χώρους... ".

Ο Γ. Φλώρος

Ακόμα πιο προκλητικός είναι ο νομάρχης Λάρισας Γ. Φλώρος,ο οποίος, ενώ πριν λίγες μέρες είχε μιλήσει για δίκαια αιτήματα και ότι καλώς γίνονται οι κινητοποιήσεις, τώρα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών - κάποιος του "τράβηξε τ' αυτί" - μιλάει για "καραγκιοζιλίκια" και "αντεθνικές ενέργειες" των αγροτών!

Απαντώντας στον Γ. Φλώρο, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο Γ. Παττάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Αχιλ. Μπουχλαριώτης,πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών - μέλη και οι δύο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα - τονίζουν: "Οι μάσκες έπεσαν πολύ γρήγορα. Και ο κύριος Νομάρχης αποκάλυψε τι πραγματικά νιώθει για τους αγωνιζόμενους αγρότες. Η δήθεν συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς μετατράπηκε σε μια αισχρή επίθεση κατασυκοφάντησης των αγώνων της αγροτιάς, αποδείχνοντας πως εναρμονίζεται πλήρως με την επίσης απαράδεκτη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, τα κεντρικά ΜΜΕ και βιομήχανοι, ενάντια στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς.

Καραγκιοζιλίκια δεν είναι οι αγώνες των αγροτών, αλλά η διγλωσσία του κ. Φλώρου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ενώ προεκλογικά υπόσχονταν καλύτερες ημέρες για την αγροτιά εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, οδηγώντας σε αδιέξοδα τον αγροτικό κόσμο και την καταστροφή της αγροτικής οικονομίας.

Δε δικαιούται ο κ. Φλώρος να ομιλεί με αυτή τη γλώσσα, όταν έχει συμφωνήσει και ψηφίσει σαν βουλευτής όλα τα αντιαγροτικά μέτρα και πολιτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ