Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλυπτήρια

Αποκαλυπτικότατη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και των προσκείμενών της συνδικαλιστών η, περί αποκέντρωσης της εκπαίδευσης στις Νομαρχίες, προχθεσινή συζήτηση στον τηλεοπτικό ΣΚΑ+ΔΚΙ.

Η τηλεφωνική παρέμβαση στη συζήτηση του δημάρχου Βόλου Δ. Πιτσιώρη έθεσε ωμά τους κυβερνητικούς στόχους της "αποκέντρωσης":

- Δε θέλω να με εμποδίζει κανένα ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα, ώστε να μπορώ να καθορίζω εγώ ως δήμαρχος το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

- Εχουμε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εγώ, ως δήμαρχος, θέλω να διαλέγω τους καλύτερους χωρίς το εμπόδιο της επετηρίδας, είπε, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα την ίδρυση σχολείου - επιχείρησης στα πλαίσια του δήμου, που κύρια θα χρηματοδοτείται από τους γονείς και τους δημότες, ενώ η συμμετοχή του κράτους θα περιορίζεται στα πλαίσια επιχορήγησης μέσω πενταετούς προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Παιδείας!

Δεν καινοτόμησε ο άνθρωπος, αλλά επανέλαβε στην καθομιλουμένη αυτά που εξήγγειλαν πριν λίγες μέρες οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών για την ένταξη των σχολείων στις Νομαρχίες, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου" περί "σύνδεσης", βλέπε μονομερούς προσανατολισμού της εκπαίδευσης στην ανάγκη των επιχειρήσεων και περί άρσης της μονιμότητας.

Είναι άξιο απορίας, λοιπόν, γιατί ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Γ. Κατρίνης ξιφούλκησε με τόσο μένος ενάντια στον "πρωτοπόρο" δήμαρχο, όταν δίπλα του ακριβώς καθόταν ο αυθεντικός φορέας αυτών των μέτρων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θ. Τσουροπλής, που πριν λίγα λεπτά, με κομψότερη ομολογουμένως διατύπωση, είχε πει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πάνε να μας τρελάνουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ