Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Στη "μεγαλοθυμία του πρωθυπουργού"(!)

Να δείξει την "απαιτούμενη μεγαλοθυμία" (!) απέναντι στους αγρότες κάλεσε ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαράς τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Αντ. Σαμαράς, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, συνέστησε "σύνεση και διάλογο". Για να υπάρξει διάλογος, πρόσθεσε, και να καλυφθούν όλες οι πλευρές, όλα τα δικαιώματα των θιγομένων πολιτών, "προαπαιτείται ο πρωθυπουργός να δείξει την απαιτούμενη μεγαλοθυμία και να δώσει πρώτος το παράδειγμα και να ζητήσει το διάλογο με τους αγρότες". Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως "αν γίνει αυτός ο διάλογος και αν εξεταστούν τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών, τότε είναι δυνατόν να εκτονωθεί η κατάσταση". Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την πρότασή του για συζήτηση του αγροτικού θέματος στη Βουλή.

Οσον αφορά το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι μεταξύ των άλλων έθεσε το θέμα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη "ενιαίας εθνικής στρατηγικής", καθώς και της πραγματοποίησης της "εθνικής συνδιάσκεψης" για το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ