Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΛΕΓΙΑ
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τις παρανομίες

Αδιάφορα σφυρίζει η κυβέρνηση στις απροκάλυπτες παραβιάσεις των νόμων και του Συντάγματος από τους διάφορους σχολάρχες, που φτάνουν στο σημείο μέσω διαφημίσεων να υπόσχονται ακόμα και χορήγηση από τα διάφορα "Κολέγιά" τους πανεπιστημιακών τίτλων.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ με ερώτηση των βουλευτών του Γ. Αραβανή και Ορ. Κολοζώφ ανέφερε ότι στις εφημερίδες δημοσιεύτηκε καταχώριση κάποιου "College of Southeastern Europe", που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιωτικό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Αυτό το "Kollege" τονιζόταν στην ερώτηση αν και λειτουργεί σαν Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, παρ' όλα αυτά ισχυρίζεται ότι προσφέρει 4ετή προγράμματα που πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και τα οποία οδηγούν σε απόκτηση πτυχίου Μπάτσελορ. Οι δύο βουλευτές ρωτούσαν να πληροφορηθούν για το τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να τερματιστεί αυτή η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων του κράτους.

Στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Πεπονής κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι καταγγέλλεται στην ερώτηση, στην οποία υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο "Κολέγιο" που παρανομεί. Ο Α. Πεπονής απαντάει ότι "εάν καταγγελθούν αξιόποινες πράξεις, θα επιληφθούν τα Δικαστήρια, στο έργο των οποίων δεν επεμβαίνει κατά ρητή συνταγματική επιταγή". Αποφεύγει όμως να πάρει θέση στη συγκεκριμένη παρανομία και πολύ περισσότερο αποφεύγει να παραπέμψει ο ίδιος την υπόθεση στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ