Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπορούν να νικήσουν

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες μπορούν να νικήσουν, αν διατηρήσουν και διευρύνουν την ενότητά τους, ενημερώσουν υπεύθυνα τον ελληνικό λαό, συντονίσουν τη δράση τους, αποκρούσουν τις προσπάθειες χειραγώγησης των αγώνων τους και συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για συνεχείς και μακρόχρονους αγώνες, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας μας που αυτή την περίοδο βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα, διεκδικώντας τη λύση υπερώριμων και δικαίων αιτημάτων.Στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων, του ΜΑΝΤΕΜ-ΛΑΚΟ, της "Πειραϊκής Πατραϊκής" και άλλων εργοστασίων που βλέπουν την παραγωγική βάση της χώρας μας να συρρικνώνεται και να ξεπουλιέται σε τιμή ευκαιρίας και τους ίδιους να πληθαίνουν τις στρατιές των ανέργων.

Στους συνταξιούχους - απομάχους της δουλιάς που δίνουν αξιοπρόσεκτα παραδείγματα ενωτικού αγώνα για ανθρώπινες συντάξεις και δέχονται αντί αυξήσεις, δακρυγόνα και γκλοπ από τα ΜΑΤ.

Στους οικοδόμους που μαστίζονται από την ανεργία και αγωνίζονται σθεναρά για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων τους.

Στους Ελληνες αγρότες που γίνονται τα μεγάλα θύματα των επιλογών της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ αλλά και της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους που συνθλίβονται στη μέγκενη του μέγιστου κέρδους των μεγάλων πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και της πολιτικής της ουσιαστικής συρρίκνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιεί η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Ολοι αυτοί οι κλάδοι που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση, καθώς και άλλοι που έχουν εξαγγείλει την ανάπτυξη αγώνων για τις αμέσως προσεχείς μέρες, υποκινούνται αποκλειστικά από την όξυνση των προβλημάτων τους και από την αδιαλλαξία της κυβέρνησης που αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, υλοποιώντας τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αισθάνονται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της λιτότητας, της βαριάς φορολογίας, των αντικοινωνικών μέτρων, τις μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες μπορούν να νικήσουν αν:

  • Διατηρήσουν και διευρύνουν την ενότητά τους, απομονώνοντας όσους επιχειρούν να σπείρουν τη σύγχυση, τη διχόνοια, τον αποπροσανατολισμό και να συκοφαντήσουν τους δίκαιους συνολικά αγώνες τους.
  • Ενημερώσουν υπεύθυνα τα άλλα κοινωνικά στρώματα του ελληνικού λαού για το δίκαιο των αιτημάτων τους καθώς και για τους λόγους που τους οδήγησαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι την αγωνιστική τους αλληλεγγύη.
  • Συντονίσουν τη δράση και τον αγώνα τους απέναντι στον κοινό αντίπαλο που είναι οι πολιτικές των πολυεθνικών που κυοφορούνται στις Βρυξέλλες και υλοποιούνται από την κυβέρνηση χωρίς την παραμικρή αντίσταση ή άρνηση.
  • Αποκρούουν τις προσπάθειες χειραγώγησης, διάβρωσης και σύγχυσης που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά και η Πολιτική Ανοιξη και ο "ΣΥΝ" προσπαθώντας να καπηλευτούν τον αγώνα τους για στενά μικροκομματικά οφέλη, τη στιγμή που ουσιαστικά δε διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική.
  • Συνειδητοποιώντας την ανάγκη για συνεχείς και μακρόχρονους αγώνες, περάσουν σε κλιμάκωση με εναλλασσόμενες μορφές πάλης, μέτρο ικανό για να διατηρηθεί χωρίς κάμψη η μαζική συμμετοχή και αντίσταση.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος να εργαστούν για να αναπτυχθεί και να στεριώσει ένα ενωμένο διεκδικητικό αγωνιστικό μέτωπο της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων που αποκρούοντας τα αποπροσανατολιστικά σχέδια των υποταγμένων στην κυβερνητική πολιτική συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ να εναντιωθεί νικηφόρα στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να απορρίψει τη δημαγωγία της ΝΔ, αλλά και της Πολιτικής Ανοιξης και του "ΣΥΝ" που συναποφάσισαν με το ΠΑΣΟΚ την υποταγή στις αποικιοκρατικές δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να βρεθούν μπροστά και μαζί με τα αγωνιζόμενα στρώματα του ελληνικού λαού, μεταδίδοντας την πείρα τους, βοηθώντας στην επιτυχή έκβαση των αγώνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ