Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινός αγώνας για την ισότητα

Ομιλία της Αλ. Παπαρήγα σε συγκέντρωση γυναικών στο Χαλάνδρι

Κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες της χώρας μας να παλέψουν και να αγωνιστούν μαζί με τους άντρες ενάντια στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της υποταγής, και στις εντολές της ΕΕ απηύθυνε χτες από το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών της περιοχής."Ο αγώνας για την ισοτιμία πρέπει να είναι κοινός. Οπως κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για την επίλυση των κοινών προβλημάτων της χώρας μας", τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

"Πρέπει να "τσιμενταριστεί" το κοινωνικό και αγωνιστικό μέτωπο της αγροτιάς, των εργατών, των υπαλλήλων, των μικρομεσαίων, των συνταξιούχων, του γυναικείου κινήματος με κοινά συνθήματα και κοινή πάλη".

Η ΓΓ του Κόμματος σχολιάζοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των Μικρομεσαίων υπογράμμισε ότι όλοι αυτοί οι αγώνες συμπυκνώνουν μέσα πολλά αιτήματα, διεκδικούν μια καλύτερη κοινωνική πραγματικότητα.

"Αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι της πόλης πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στην ύπαιθρο", είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, για να διερωτηθεί στη συνέχεια γιατί στις χτεσινές αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για τους αγρότες πήραν μέρος ο υπουργός και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης."Σκέφτονται μήπως να χτυπήσουν την αγροτιά;", ρώτησε η Αλ. Παπαρήγα. Εκτός από την κυβέρνηση που αναπαράγει σήμερα την πολιτική της 8ετίας "προνομιούχοι και μη προνομιούχοι" στη φτωχολογιά, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ρήξη ανάμεσα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας μας(αγρότες, συνταξιούχοι, ΜΜΕ κλπ.) η Αλ. Παπαρήγα έβαλε και εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης. "Η ΝΔ τι κάνει; Από τη μια εκμεταλλεύεται τις κινητοποιήσεις, θέλοντας να αποκομίσει πολιτικό κέρδος και από την άλλη είναι κυριολεκτικά πανικοβλημένη, επειδή όλοι αυτοί οι αγώνες είναι κατά της ΕΕ. Οσο για τον "ΣΥΝ" τηρεί σιγήν ιχθύος", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών, που ζουν σε ένα καθεστώς διακρίσεων; "Η ανισότητα των γυναικών είναι συνυφασμένη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, γι' αυτό κανείς δε θέλει να δυναμώσει το γυναικείο κίνημα, διότι αμέσως θα στραφεί κατά του ίδιου του συστήματος", τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Μίλησε για την ανεργία των γυναικών, τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την εξάλειψη των βρεφονηπιακών σταθμών, την επιδίωξη της πολιτείας να ξαναγυρίσουν οι γυναίκες στο σπίτι και για τα ΜΜΕ που πλέον δεν εξευτελίζουν μόνο την προσωπικότητα της γυναίκας αλλά και του άντρα. "Οι κομμουνίστριες πρέπει να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός δυνατού γυναικείου κινήματος, πρέπει να πιέσουν όχι με λόγια αλλά με το προσωπικό τους παράδειγμα", κατέληξε η ΓΓ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ