Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανυποχώρητοι οι συνταξιούχοι
  • Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό επιμένουν στα βασικά αιτήματά τους και προετοιμάζονται για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 6ης Απρίλη σε περίπτωση που την Παρασκευή δεν υπάρξουν θετικές απαντήσεις.
  • Αύριο η ενημερωτική εκδήλωση της ΣΕΑ στα Νέα Λιόσια

Την απόφασή τους να διεκδικήσουν χωρίς υποχωρήσεις και με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους δηλώνουν οι συνταξιούχοι όλης της χώρας.

Χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων, με αφορμή ορισμένα σενάρια για τις συντάξεις, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου. "Λέγονται και γράφονται πολλά απ' τα ΜΜΕ σχετικά με την εξαγγελία σας την 31η Μάρτη 1995 για τα αιτήματα των συνταξιούχων" επισημαίνεται στην επιστολή. "Επειδή πιστεύουμε ότι τα σενάρια αυτά δεν τα γέννησαν τα μυαλά των δημοσιογράφων αλλά από κάπου έχουν διοχετευτεί για τη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, γι' αυτό προς άρση κάθε παρεξήγησης ζητάμε όσα έχετε να μας ανακοινώσετε, σύμφωνα με την υπόσχεσή σας, θεωρούμε απαραίτητο να μας καλέσετε εσείς ή ο αρμόδιος υπουργός προτού εξαγγελθούν", τονίζει η ΣΕΑ.

Και η επιστολή της ΣΕΑ καταλήγει: "Πιθανές λύσεις έξω απ' το πλαίσιο του υπομνήματός μας θα σκόπευαν όχι στη λύση των αιτημάτων μας αλλά στη δημιουργία εντυπώσεων, γεγονός που θα μας βρει αντίθετους και όχι με δική μας ευθύνη".

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν είναι η εφάπαξ αύξηση 10.000 δραχμών για συντάξεις 80.000 - 100.000 δραχμών ή αυξήσεις 10% χωρίς να προσδιορίζεται τίποτε περαιτέρω. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Ρ" δεν έχει αποφασιστεί τίποτε σε κυβερνητικό επίπεδο. Απλώς στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις της πολιτικής ηγεσίας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα αυτό. Πάντως μέχρι χτες δεν έγινε ούτε και κανονίστηκε κάποια συνάντηση του Φ. Ιωαννίδη με τον υπουργό Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλο, για το θέμα των συντάξεων.

Η χτεσινή επιστολή της ΣΕΑ είναι η δεύτερη μέσα σε μια βδομάδα. Στις 21 Μάρτη η ΣΕΑ έστειλε κι άλλη επιστολή προς τον Α. Παπανδρέου στην οποία περιγράφεται ανάγλυφα η κορύφωση της αγωνίας των συνταξιούχων και τονίζει την ανάγκη να είναι θετικές οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ η ΣΕΑ προετοιμάζεται πυρετωδώς για το συλλαλητήριο της 6ης Απρίλη 1995 σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στις 31 Μάρτη. Με αλλεπάλληλες προκηρύξεις της προς τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους νέους η ΣΕΑ τους καλεί σε συμμετοχή και συμπαράσταση στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 6ης Απρίλη και υπογραμμίζει: "Ο αγώνας που κάνουμε εμείς οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της εργατικής τάξης δεν είναι μόνο αγώνας ενάντια στην κατάφωρη αδικία που επιβάλλουν σε βάρος μας οι αντιασφαλιστικοί νόμοι τους οποίους ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανέχεια. Είναι και αγώνας για την υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων και των νέων".

"Η πάλη για το δικαίωμα στην παιδεία, στη δουλιά, στους μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, στις συντάξεις, στην υγεία και στις κοινωνικές κατακτήσεις είναι η βάση της ενότητάς μας" τονίζει η ΣΕΑ.

Συγκέντρωσηστα Ν. Λιόσια

Αύριο, 29 Μάρτη και ώρα 6 μμ, η ΣΕΑ οργανώνει ενημερωτική συγκέντρωση στα Νέα Λιόσια για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νένων Λιοσίων "Ιλιον" (πρώην κινηματογράφος "Αστέρι") που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νέστορος και Φιλοκτήτου.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων.

Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ