Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε δίνει αυξήσεις στο ΕΔΤΠ η κυβέρνηση

Εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της λιτότητας και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη χορηγήσει την αύξηση του 35% στους μισθούς του Ειδικού Διοικητικού Τεχνικού Προσωπικού (ΕΔΤΠ). Ο κλάδος του ΕΔΤΠ βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε κινητοποιήσεις και η απόφαση της κυβέρνησης να μη χορηγηθεί η αύξηση προέκυψε από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Α. Παπαδόπουλος σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Στην απάντηση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται ότι το ΕΔΤΠ δε δικαιούται την αύξηση αυτή, γιατί "προσφέρει εξειδικευμένες διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες για την αρτιότερη επιτέλεση του εκπαιδευτικού ερευνητικού και εφαρμοσμένου έργου των ΑΕΙ και δεν ανήκει στην κατηγορία των μελών του διδακτικού και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού". Με τη σαφή αυτή απάντηση αποδείχνεται έμπρακτα το "ενδιαφέρον" της κυβέρνησης για τα οικονομικά των μελών του ΕΔΤΠ και πέφτουν στο κενό οι φραστικές διακηρύξεις του υπουργού Παιδείας για μισθολογική τους αναβάθμιση.

Στο μεταξύ με αίτημα τη χορήγηση της αύξησης του 35% για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΕΙ Αττικής και Νότιας Ελλάδας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες αποχές, που άρχισαν χτες, συνεχίζονται σήμερα και θα επαναληφθούν στις 6-7 και 12-13 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ