Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
"... ποτίζεται και η γλάστρα"

Τα προνόμια των χουντικών απολάμβανε ο Κοσκωτάς

Η ανοχή που προκλητικά έχει επιδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, η πολιτεία στη μεταχείριση των χουντικών καταδίκων, σημείωνε χτες το πρωί έγκυρη δικαστική πηγή, είναι η αιτία της... μετατροπής της συγκεκριμένης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, επιεικώς, σε ξενοδοχείο.

Δεν είναι μόνο το περιστατικό στο κελί του μεγαλοαπατεώνα Γ. Κοσκωτά,που βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, να πίνει... καφεδάκι με τον πατέρα του, Βασίλη και μια γνωστή του, 25χρονη ιδιωτική υπάλληλο. Είναι κυρίως ότι οι αρμόδιοι "σωφρονιστικοί" υπάλληλοι, έχουν... αποσπάσει από τις Δικαστικές Φυλακές, άσημο κατάδικο - σε εννέα χρόνια κάθειρξη - για ληστεία, με τη δικαιολογία πως εργάζεται στην καθαριότητα, για να εξυπηρετεί και να ψήνει καφέδες στους διάσημους,Κοσκωτά και χουντικούς. Και είναι επίσης, πως οι δικτάτορες δέχονται ανεξέλεγκτα επισκέψεις συνεργατών τους (! ) ακόμα και εκείνων, όσοι από τους πρωταιτίους έχουν πλέον αποφυλακιστεί με διάφορα προσχήματα.

Και κάτι τελευταίο, ενδεικτικό της κάλυψης και καλής οργάνωσης του κυκλώματος των φυλακών, σε σχέση με τους... έξω. Αν ένας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που πραγματοποίησαν εκεί αιφνιδιαστική έφοδο το μεσημέρι της Πέμπτης, δε γνώριζε μια δεύτερη "μυστική" είσοδο των γυναικείων φυλακών και έκαναν το λάθος να μπουν απ' την κεντρική, δε θα έπιαναν επ' αυτοφώρω,ούτε τους χουντικούς ούτε τον Κοσκωτά, γιατί... θα έπεφτε σύρμα να τα μαζέψουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ