Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
"Το πρόγραμμα σύγκλισης, υπεύθυνο για τα προβλήματα"

Με πρόταση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, που υιοθέτησαν οι γενικές συνελεύσεις των σχολών, οι φοιτητές πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποσπάσουν από τους αρμόδιους υπουργούς ουσιαστικές δεσμεύσεις για την επίλυση των πολλών και πολύπλευρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στο μεταξύ, αποχή από τα μαθήματά τους πραγματοποιούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση των ΠΚΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία υιοθετήθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις όλων των σχολών. Αιχμή των αιτημάτων τους είναι η απόδοση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του ποσού των 150 εκατομμυρίων για τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είχε εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Ιονίου Πανεπιστημίου και όχι για τις ανάγκες των φοιτητών.

Οι φοιτητές ζητούν επίσης την άμεση κάλυψη του αριθμού διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, την κατάργηση της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου και την άμεση αυτονόμηση του Πανεπιστημίου, την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος και τη μεταστέγαση του Πανεπιστημίου στο Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με την υφυπουργό ΠαιδείαςΕ. Στεφάνου,η οποία δεσμεύτηκε για την απόδοση του ποσού των 150 εκατομμυρίων για τις ανάγκες στέγασης και σίτισης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης, η υφυπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί την Κέρκυρα μετά το Μάη, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πάντως, όπως δήλωσαν οι φοιτητές, η υφυπουργός είπε ότι για τα γενικότερα προβλήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου δεν μπορεί να αναλάβει κάποια άλλη δέσμευση, γιατί είναι θέμα ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής, που ακολουθεί το πρόγραμμα σύγκλισης.

Σε συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Ρωμαίο για το θέμα της άμεσης μεταστέγασης του Πανεπιστημίου, ο υπουργός δεν ανέλαβε κάποια ουσιαστική δέσμευση.

Πάντως, οι φοιτητές δε φαίνονται πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα για την προώθηση των αιτημάτων τους και, επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" η Αντιγόνη Αλμπανίδου,εκπρόσωπος των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, "το φοιτητικό κίνημα της Κέρκυρας απέδειξε ακόμη μία φορά ότι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα οποιαδήποτε χτυπήματα της αντιλαϊκής πολιτικής λιτότητας που εξαπολύουν εναντίον του οι "πράσινες" ή "μπλε" κυβερνήσεις. Αν και ισχυρή η τυχοδιωκτική πολιτική των άλλων παρατάξεων ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΕΑΑΚ πριν από την κινητοποίηση, οι ΠΚΣ κατάφεραν να καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των φοιτητών και να προχωρήσουμε στη σημερινή δυναμική και αποτελεσματική κινητοποίηση. Τα λεγόμενα της υφυπουργού Παιδείας μας θυμίζουν ότι η οικονομική ασφυξία των Πανεπιστημίων οφείλεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Επιτακτική, λοιπόν, προβάλλει η ανάγκη ενίσχυσης ενός σχήματος που θα εγγυάται την αντισυντηρητική - προοδευτική κατεύθυνση των μέσων πάλης του νεολαιίστικου φοιτητικού κινήματος. Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη ενίσχυσης των ΠΚΣ στις 5 Απρίλη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Πανεπιστήμια» (2009-03-31 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την Παιδεία την Παρασκευή (2005-10-05 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για την τελική έκβαση (2005-04-14 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν (2002-02-24 00:00:00.0)
Νέες δυνατότητες και νέες ευθύνες (2001-04-01 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η κατάληψη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ