Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Τη συνέχιση και παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συνολικό αποκλεισμό όλων των επαρχιακών δρόμων στη Θεσσαλία αποφάσισε χτες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ενώσεων και Ομοσπονδιών Θεσσαλίας, χαιρετίζοντας, ταυτόχρονα, τις χιλιάδες των αγροτών που βρίσκονται στον αγώνα και διαδηλώνουν τη θέλησή τους να σταματήσει η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας. Σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

"Ο ενωτικός και μαχητικός μας αγώνας έφερε στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά της χώρας σήμερα. Δόθηκε η δυνατότητα να φτάσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας η γεμάτη αγωνία, αλλά και αγανάκτηση, φωνή του αγρότη για τον κατήφορο της αγροτικής οικονομίας.Εγιναν προσπάθειες από υπουργούς, βουλευτές, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, από ένα τμήμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να διαστρεβλωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του αγώνα μας. Μας παρουσίασαν σαν φοροφυγάδες, μεγαλοτσιφλικάδες και υποκινούμενους από άλλα κέντρα. Ολες αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Ακόμα μια φορά θέλουμε να δηλώσουμε πως ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών και κτηνοτρόφων πυροδοτήθηκε από την πολιτική συρρίκνωσης, υποβάθμισης και καταστροφής όλων των μεσογειακών προϊόντων που παράγει η χώρα μας. Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το '92, τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ στα τέλη του '93 και τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν, η αγροτιά στη χώρα μας δεν έχει μέλλον.

Η Συντονιστική Επιτροπή απ' την αρχή προσπάθησε να πετύχει διάλογο για τη λύση των προβλημάτων των αγροτών, αλλά και τις δυο τελευταίες μέρες να πετύχει συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό. Η προσπάθεια αυτή δεν καρποφόρησε εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης που κρατά η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

- Ο γ. γραμματέας περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μουτσόπουλος ενημερώνοντας για την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με την επιτροπή, προχώρησε σε μια νέα προκλητική και κατάπτυστη επίθεση ενάντια στον αγώνα των αγροτών.

- Με τη στάση τους αυτή αναλαμβάνουν σοβαρές ευθύνες απέναντι στους αγρότες και το σύνολο των κλάδων και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την αδιαλλαξία και την αναλγησία της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της, που αναμασούν τις αόριστες υποσχέσεις του υπουργού Γεωργίας.

Η Συντονιστική επιτροπή καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντιαγροτική και αντιλαϊκή στάση της κυβέρνησης.

Προσπαθώντας να φανεί αρεστή στα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέμεινε αδιάλλακτα αρνητική στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Να είναι όμως σίγουρη ότι αυτή η στάση της έχει καταδικαστεί απ' το σύνολο της αγροτιάς και των άλλων εργαζόμενων της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση όσο είναι καιρός να αντιληφθεί πού οδηγεί αυτή η τακτική της στην αγροτιά και την αγροτική οικονομία γενικότερα.

Σοβαρή ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση έχουν και οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων, που χρησιμοποιήθηκαν σαν "δούρειοι ίπποι" για στήριγμα και άλλοθι της κυβέρνησης, για την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής και ξεπούλημα των αγώνων των αγροτών".

Η Συντονιστική Επιτροπή, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση και αφού πήρε υπόψη την αγωνιστική διάθεση των αγροτών κατέληξε στα παρακάτω:

"1. Αποφασίζει τη συνέχιση και παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συνολικό αποκλεισμό όλων των επαρχιακών δρόμων στη Θεσσαλία.

2. Απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σ' όλους τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποίηση σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει πανελλαδική σύσκεψη την ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 Μάρτη, και ώρα 12 το μεσημέρι στη Λάρισα με τη συμμετοχή των διοικήσεων των ΕΛΣ και ΟΛΣ από τις περιοχές που βρίσκονται σε κινητοποίηση, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό δράσης το επόμενο διάστημα.

3. Καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο απαντήσεις στα αιτήματα που της έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ