Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Συγκέντρωση σήμερα για τα "καζάνια"

Ερώτηση του ΚΚΕ για το δεύτερο δρόμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί κάτοικοι του Περάματος έξω από το Υπουργείο Βιομηχανίας,με στόχο τη μετεγκατάσταση των εταιριών υγρών καυσίμων που βρίσκονται στην περιοχή, και την κατασκευή του αναγκαίου δεύτερου δρόμου που θα συνδέει το Πέραμα με την υπόλοιπη Αττική. Η σημερινή συγκέντρωση - οι Περαματιώτες ξεκινούν στις 9.00 το πρωί από το Δημαρχείο της πόλης - έρχεται μετά από σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων των κατοίκων τους τελευταίους μήνες που όμως δε βρήκαν ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή που ο υπουργός Βιομηχανίας Κ. Σημίτης έδινε υποσχέσεις "διαλόγου" στη δημοτική αρχή, ο υφυπουργός Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλος ξεκαθάριζε από το βήμα της Βουλής ότι καμιά από τις πέντε εταιρίες υγρών καυσίμων δεν πρόκειται να φύγει...

Ετσι, με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δήλωσε χτες στο "Ρ" ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,οι κάτοικοι του Περάματος θα επαναλάβουν για μια ακόμη φορά - και όσες ακόμη χρειαστεί - την απαίτησή τους, να τεθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των εταιριών και να σταματήσει η διακίνηση και αποθήκευση χημικών και ευφλέκτων ουσιών. Να ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου δρόμου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο "νέος κύκλος" κινητοποιήσεων, για το "χρόνιο" αίτημα της μετεγκατάστασης των "καζανιών του θανάτου", άρχισε ύστερα από το πρόσφατο ατύχημα στην EL PETROL, και πέτυχε μέχρι στιγμής την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Ελέγχου και το ξεκίνημα της οριστικής μελέτης για το δεύτερο δρόμο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σ' ένα τρίμηνο.

Το ΚΚΕ

Την αναγκαιότητα της άμεσης κατασκευής δεύτερου δρόμου στο Πέραμα, ώστε να αποφορτωθεί αυτός της Λεωφόρου Δημοκρατίας, που αποτελεί το μοναδικό δρόμο που συνδέει το Πέραμα με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής.

Η ανάγκη κατασκευής του παραπάνω έργου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, αν αναλογιστούμε την επιβάρυνση κι επικινδυνότητα του δρόμου της Λ. Δημοκρατίας, από τον οποίο περνούν όλα τα αυτοκίνητα και φορτηγά με βαρύ φορτίο, με κατεύθυνση το Λιμάνι του Πειραιά, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα. Λόγω των εγκαταστάσεων καυσίμων και του Ναύσταθμου στο Πέραμα, ο συγκεκριμένος δρόμος δέχεται επικίνδυνα φορτία, ενώ εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης του, συγκεντρώνει ρυπαντές και δημιουργούνται αξεπέραστα, πολλές φορές, κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει, επίσης, το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι του Περάματος αφού δεν μπορούν να διαφύγουν σε περίπτωση ατυχήματος. "Πρόσφατο παράδειγμα - αναφέρει ο Γεράσιμος Αραβανής - η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕL PETROL και το κλείσιμο του δρόμου για δύο ώρες". Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί απαίτηση των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν να διευκρινιστεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ "από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί το έργο και αν μέσα στο 1995 προβλέπεται να διατεθεί κάποιο ποσό και ποιο θα είναι το ύψος του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ