Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σε νέες περιπέτειες

Δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι βαθμολογητές για τις γραπτές εξετάσεις

Η προχειρότητα και ο αυτοσχεδιασμός που διακρίνουν την οργάνωση του γραπτού διαγωνισμού της 8 και 9 Απρίλη για την πρόσληψη 3.074 μονίμων διοικητικών υπαλλήλων στο δημόσιο, θέτει σε διαρκείς περιπέτειες τη διεξαγωγή, την ολοκλήρωση και το κύρος του διαγωνισμού.

Μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της υποβολής αιτήσεων, προκύπτει νέο ζήτημα με τη βαθμολόγηση των γραπτών καθώς δε συμπληρώνεται ο αναγκαίος αριθμός βαθμολογητών κυρίως για τις κατηγορίες των υποψηφίων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Ο αριθμός των υποψηφίων για αυτές της δυο κατηγορίες, ΠΕ και ΤΕ, είναι 9.899 και 5.389 αντίστοιχα.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), που έχει χρεωθεί την ευθύνη για τη διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού, έχει αποστείλει επιστολές σε 405 καθηγητές ΑΕΙ αλλά μόνο 60, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απαντήσει και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν καθήκοντα βαθμολογητή των γραπτών.

Ο υπουργός Προεδρίας Γ. Ποττάκης στον οποίο τέθηκε υπόψη το πρόβλημα, περιορίστηκε να εκφράσει την αισιοδοξία του, διαβεβαιώνοντας ότι οι βαθμολογητές έχουν βρεθεί. Φρόντισε όμως να μεταφέρει την ευθύνη στο ΑΣΕΠ λέγοντας ότι αυτό έχει την ευθύνη για τον διαγωνισμό.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Μ. Παπαδάκης,υπήρξε περισσότερο επιφυλακτικός, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει απροθυμία των καθηγητών ΑΕΙ να συμμετάσχουν ως βαθμολογητές στο διαγωνισμό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν δεν ξεπεραστεί το πρόβλημα, το ΑΣΕΠ μελετά εναλλακτικές λύσεις όπως ο διορισμός συνταξιούχων καθηγητών ΑΕΙ στις θέσεις των βαθμολογητών, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν ανώτεροι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Υπαινίχθηκε μάλιστα ευθύνες των υπουργών Προεδρίας και Παιδείας, οι οποίοι, όπως είπε, είναι ενημερωμένοι για το πρόβλημα.

Η αποζημίωση που έχει οριστεί για τους βαθμολογητές ανέρχεται στις χίλιες δραχμές για κάθε γραπτό.

  • Παράλληλα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις προσλήψεις των 2.585 μονίμων υπαλλήλων με το σύστημα των "αντικειμενικών κριτηρίων", τις οποίες πρόσφατα ανακοίνωσε ο υπουργός Προεδρίας. Από αυτή τη δόση των προσλήψεων μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί προκηρύξεις για 10 θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο Εθνικό Τυπογραφείο, 10 με σύμβαση ενός έτους στο Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, ενώ οι υπόλοιπες είναι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπου ανήκει ο κύριος όγκος των διορισμών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ