Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Είχαν κάνει και αίτηση

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη του δεύτερου πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχ. Νηστικάκη και άλλων οχτώ ατόμων για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Οι αρχαιολόγοι Αγγελική Λεμπέση και Ηώ Ζερβουδάκη,υπάλληλοι του ΥΠΠΟ και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των αρχαίων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά την εξάρθρωση της σπείρας, κατέθεσαν ότι επρόκειτο για προϊόντα λαθρανασκαφών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Είπαν, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος Χαρ. Κατσιγιάννης είχε κάνει αίτηση για να του χορηγηθεί άδεια συλλέκτη, αλλά η αίτηση τούς φάνηκε ύποπτη και για το λόγο αυτό δεν την εισήγαγαν καν στο αρμόδιο Συμβούλιο για συζήτηση.

Στοιχείο, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του επίσης κατηγορούμενου Αθ. Βακρά,ανέφεραν στο δικαστήριο οι μάρτυρες Χριστόδ. Τυπάλδος,αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και Γερ. Μπαρκονίκος,αστυνομικός της Τροχαίας Κορίνθου. Ο πρώτος είπε ότι ο Βακράς, οδηγός του φορτηγού με τα αρχαία, σταμάτησε στην Τροχαία του Ισθμού και ζήτησε το τηλέφωνο του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου Πατρών, ενώ ο δεύτερος βεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας πως παρέπεμψε τον Βακρά στο αστυνομικό τμήμα γιατί ο ίδιος δεν είχε το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Ως μάρτυρας κατέθεσε, τέλος, ο διακοσμητής Κωνστ. Φαδάκης,που φέρεται ως πληροφοριοδότης του Μιχ. Νηστικάκη. Είπε ότι μετέφερε στον τελευταίο την πληροφορία πως κάποιοι μεγαλοσυλλέκτες είχαν αγοράσει στις ΗΠΑ τα αρχαία που είχαν κλαπεί από το μουσείο της Κορίνθου, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ