Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΤΟΥ ΒΑΒΟΥΛΑ ΤΗ ΓΟΥΒΑ"
Οι μπουλντόζες επί τω έργω Λογοθέτη

"Δημοτικές" μπουλντόζες εκχερσώνουν ήδη τα οικόπεδα της "Υπεραγοράς" πίσω απ' τη λεωφόρο 34ου Συντάγματος Πεζικού στον Πειραιά, όχι για να προετοιμάσουν το... έδαφος για τα έργα μετατροπής της περιοχής σε χώρο πράσινου, όπως υπόσχονταν χρόνια τώρα στους κατοίκους, ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης. Αλλά για να επιβεβαιώσουν τη "σιδερένια" θέληση του τελευταίου, να οικοδομηθεί εκεί υπόγειο γκαράζ χωρητικότητας 300 θέσεων αλλά και διώροφο συγκρότημα καταστημάτων. Η κατασκευή του γκαράζ εξυπηρετεί τη γενικότερη φιλοσοφία του δημάρχου που κάνει ό,τι μπορεί για να μετατρέψει το δήμο, από κοινωνικό οργανισμό σε επιχείρηση με αμφιλεγόμενες, τουλάχιστον, δραστηριότητες και τεράστιο οικονομικό βάρος που σε κάθε αποτυχημένο βήμα καλείται μετά να ξεπληρώσει ο πειραϊκός λαός.

"Οι κάτοικοι της περιοχής, επισημαίνει σε χτεσινή σχετική ανακοίνωσήτης, η Δημοτική Κίνηση "Πειραιάς Αναγέννηση",πάντοτε αντέδρασαν γιατί ήθελαν το μοναδικό χώρο που διαθέτει η γειτονιά τους να τον αξιοποιήσουν με το δικό τους τρόπο, να τον κάνουν πράσινο, για να 'χουν κάπου να παίζουν τα παιδιά τους και για να υπάρχει μια ανάσα οξυγόνου στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Πειραιά, όπως αυτή της "Γούβας του Βάβουλα". Σχετική ρητή υπόσχεση υπήρχε και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Στ. Λογοθέτη".

"Ομως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τέσσερα χρόνια μετά, εφαρμόζεται το πιο τερατώδες και επικίνδυνο σχέδιο για την υγεία και την ησυχία των κατοίκων. Σχέδιο που συνεπάγεται κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή, εκατοντάδες αυτοκινήτων καταναλωτών, δεκάδες φορτηγών προμηθευτών και τόνους σκουπιδιών κι όλα αυτά μαζί με το χτύπημα των μικρών καταστημάτων της περιοχής". Η Δημοτική Κίνηση αφού επισημαίνει ότι θα παλέψει "για την πραγματοποίηση του ονείρου των Πειραιωτών", καλεί την κυβέρνηση, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων και να αποτρέψουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης ενός ελεύθερου χώρου και του ξεπουλήματος δημοτικής περιουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ