Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Επικράτηση των "αξιών" μας στους γείτονες

Τη βεβαιότητά του για την επικράτηση των αξιών της σημερινής Ελλάδας και στις γειτονικές χώρες, "για το καλό της Ελλάδος, αλλά και των γειτονικών μας χωρών", εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος,στο μήνυμά του προς τους απόδημους Ελληνες με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου.

Οι "αξίες της σημερινής Ελλάδας", όπως προσδιορίζονται στο προεδρικό μήνυμα, είναι ο "ευρωπαϊκός προσανατολισμός", "η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας" (;) και "η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή μας".

"Η σημερινή Ελλάδα, αναφέρεται στο μήνυμα, είναι πολύ διαφορετική από το μικρό κράτος που δημιουργήθηκε μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση του 1821. Με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η χώρα μας αγωνίζεται, όπως πάντοτε, για τη διατήρηση της ειρήνης, την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, και τη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Αργά ή γρήγορα, είμαι βέβαιος ότι οι αξίες αυτές θα επικρατήσουν στην ταραγμένη περιοχή μας, για το καλό της Ελλάδος, αλλά και των γειτονικών μας χωρών".

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι "θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πατρίδα, αναπτύσσοντας τις αρετές μας ως λαός και ελαχιστοποιώντας τις αδυναμίες μας, ενώ ταυτόχρονα η ενότητα όλων των τμημάτων του ελληνισμού θα προσθέσει στην ετοιμότητα του έθνους μια πολύτιμη δύναμη, ικανή να βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίτευξη των εθνικών μας στόχων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ