Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας σκεφτούν οι φορτηγατζήδες...

Ως μοχλό πίεσης για να "σπάσει" η κινητοποίηση των αγροτών, θέλει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, τους οδηγούς φορτηγών, που έχουν μπλοκαριστεί στην Εθνική οδό. Τους "σπρώχνει" να σπάσουν τα "μπλόκα" και να συγκρουστούν με τους αγωνιζόμενους αγρότες και μέσα στην "αναμπουμπούλα" που θα δημιουργηθεί, να δοθεί η ευκαιρία στα ΜΑΤ να επέμβουν και να "καθαρίσουν". Η τακτική της κυβέρνησης και της Αστυνομίας, που αποσκοπεί στην "εμφύλια" σύγκρουση, ανάμεσα σε δύο κλάδους εργαζομένων, είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη κι εμπεριέχει φασιστική νοοτροπία.

Οι φορτηγατζήδες πρέπει να συγκρατήσουν κάποιους "θερμόαιμους", να μην παρασυρθούν και παίξουν το ρόλο του "προβοκάτορα" ή ακόμα και των ΜΑΤ. Ας σκεφτούν ότι, ναι μεν ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού δημιουργεί προβλήματα, αλλά οι αγρότες δεν έχουν άλλο τρόπο και μέσο να διαμαρτυρηθούν προς την κυβέρνηση, η οποία αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Κι ας σκεφτούν ακόμα ότι οι ίδιοι, πριν λίγο καιρό, είχαν βγει στους εθνικούς δρόμους - το ίδιο αναμένεται να ξανακάνουν σε λίγες μέρες - διεκδικώντας ικανοποίηση των δικών τους αιτημάτων.

Και τότε είχαν ζητήσει - και θα ξαναζητήσουν - την κατανόηση και τη συμπαράσταση των άλλων εργαζομένων και κλάδων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ