Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
"Αγνοια" για τις δηλώσεις Βαλυράκη...

Το δρόμο της "άγνοιας" επέλεξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά τις προχτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος στη Βουλή ουσιαστικά εκθείασε τη στάση της Αστυνομίας κατά την πρόσφατη συγκέντρωση των συνταξιούχων. Ο Ε. Βενιζέλος προσποιήθηκε (;) ότι δε γνώριζε τις δηλώσεις, αν και αυτές είχαν γίνει περίπου 24 ώρες πριν και είχαν καταλάβει περίοπτη θέση στις σελίδες του Τύπου και στις εκπομπές των ραδιοφωνικών σταθμών. Ο Ε. Βενιζέλος, όταν του ζητήθηκε ευθέως από το "Ρ" να απαντήσει αν οι "συγνώμες" της κυβέρνησης ήταν ειλικρινείς ή υποκριτικές, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις Βαλυράκη, ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε τις τοποθετήσεις του υφυπουργού και επανέλαβε ότι σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ισχύουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού. Την ίδια στάση "άγνοιας" επικαλέστηκε και όταν του μεταφέρθηκαν ακριβώς οι δηλώσεις Βαλυράκη, κρατώντας την επιφύλαξη να ελέγξει το "ακριβές" της απόδοσής τους... Κατέληξε δε να αναφέρει ότι "όποιες κι αν είναι οι θέσεις του κ. Βαλυράκη, δε μεταβάλλουν τη θέση της κυβέρνησης".

Αποκαλυπτική ήταν όμως η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου και όταν τέθηκε ζήτημα με αφορμή τις δηλώσεις Βαλυράκη για τη συμμετοχή βουλευτή του ΚΚΕ στην πορεία των συνταξιούχων, σε έναν πλάγιο τρόπο του υφυπουργού να ενισχύσει τη φιλολογία των ημερών περί "υποκινητών". Ο διάλογος μεταξύ "Ρ" και Ε. Βενιζέλου είναι χαρακτηριστικός:

Δημοσιογράφος: "Ο κ. Βαλυράκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με καταγγελτικό ύφος στην παρουσία ενός βουλευτή στη συγκέντρωση των συνταξιούχων. Ερωτώ λοιπόν την κυβέρνηση αν κατά την άποψή της είναι καλό ή κακό, αν είναι αξιοκατάκριτο ή μη βουλευτές να είναι παρόντες σε συγκεντρώσεις;".

Βενιζέλος: "Θεωρώ ότι οι ερωτήσεις σας δεν έχουν καμιά σχέση με την επικαιρότητα... Στις οποίες μπορείτε να απαντήσετε και μόνος σας, διότι θεωρώ ότι είναι αυτονόητες οι απαντήσεις".

Δημ: "Αυτονόητες με βάση τις δηλώσεις του κ. Βαλυράκη;".

Βεν: "Οχι. Με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πρακτική της Δημοκρατίας".

Δημ: Αυτό είναι απάντηση προς τον κ. Βαλυράκη;".

Βεν: "Οχι. Αυτό είναι απάντηση σε σας. Εγώ δεν έχω τον κ. Βαλυράκη απέναντί μου".

Δημ: "Δε θέλετε να απαντήσετε".

Βεν: "Ναι, μπορούν να μετέχουν οι βουλευτές σε συγκεντρώσεις. Εχουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα, η οποία ενδεχομένως να υπερκαλύπτει την ταυτότητα κάποιων κοινωνικών κινητοποιήσεων. Πρέπει να ρωτήσετε σε αυτούς που κάνουν κοινωνικές κινητοποιήσεις αν θέλουν να υπερκαλύπτεται η ταυτότητά τους από το χρώμα οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος. Ρωτήστε και αυτούς".

Δημ: "Συγνώμη, υπάρχει καμία αιχμή ότι υποκινήθηκε... "

Βενιζέλος: "Οχι. Εγώ αναφέρθηκα στη δημοκρατική πρακτική"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ