Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ
Με ΜΑΤ απειλούν οι οικοπεδοφάγοι!

Αναθεώρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου, που δίνει δίκιο στους οικοπεδοφάγους, αδελφούς Καπράλου, και επανάληψη της δίκης με τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων ζητούν, με κείμενο διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της συνοικίας Ελ. Βενιζέλου στα Τουρκοβούνια. Οι κάτοικοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, στα οποία ζουν 50 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή οι οικοπεδοφάγοι θρασύτατα απειλούν να φέρουν τα ΜΑΤ, αν δεν αδειάσουν τα σπίτια!

Οι Καπράλοι εμφανίστηκαν θρασύτατα να διεκδικούν την έκταση με ψεύτικους τίτλους στην κατοχή τους. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι με την απόφαση 591/90 του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχτηκε στους παραπάνω τίτλους, απειλούνται με έξωση 500 περίπου οικογένειες, που ζουν σε 120 σπίτια! Με την ίδια απόφαση, όμως, διεκδικούν και όλα τα έργα που έχουν κατασκευαστεί στην ίδια έκταση, όπως δασύλλια, πάρκα, παιδικές χαρές και αθλοπαιδιές από το Δήμο Αθηναίων, καθώς και σχολικό συγκρότημα περίπου 10 στρεμμάτων από το δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω έκταση ανήκει με απόφαση του Εφετείου στο δημόσιο και είχε κηρυχτεί αναδασωτέα το 1938, κάτι που οι κάτοικοι αναγνώρισαν εγγράφως και υπέβαλαν αιτήσεις εξαγοράς. Τα οικόπεδα τα είχαν αγοράσει από άλλον "ιδιοκτήτη", τον Π. Γρυπάρη, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν πως δεν του ανήκουν.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου, το Εφετείο Αθηνών είχε εκδώσει σε βάρος των οικοπεδοφάγων 4 αποφάσεις: 1564/67, 4430/76, 9793/79 και 2510/84. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η υπέρ του δημοσίου κατάσταση ανατράπηκε, αφού οι αντίδικοι εκτός από ψεύτικα και παραπλανητικά έγγραφα παρουσίασαν και "μάρτυρα", ο οποίος κατέθεσε ότι την έκταση την καλλιεργούσε "κάποτε" ο θείος των αντιδίκων. Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι η "καλλιεργήσιμη" έκταση ήταν ορεινή, βραχώδης και άνυδρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ