Πέμπτη 23 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κτιριακά προβλήματα στο ΕΠΛ Πειραιά

Τεράστιο κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Πειραιά. Πριν από λίγο καιρό, οι μαθητές του σχολείου είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση επίλυση του προβλήματος και τη μεταστέγαση του σχολείου στο χώρο της "Φωκαίας".

Αν και έγιναν από το δήμο κάποιες ενέργειες για την απελευθέρωση του χώρου της "Φωκαίας", προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί το Λύκειο, συνεχίζει να παραμένει αμφίβολη αυτή η διαδικασία, παρά το γεγονός ότι η απαλλοτρίωση του χώρου και οι σχετικές δικαστικές ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. Στο διάστημα αυτό, ο ΟΣΚ δε φαίνεται να έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο νέου σχολείου, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί ο προβληματισμός αν το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο θα μεταφερθεί στη "Φώκαια" ή στη "Σχολή Κλωστικής Υφαντικής Πλεκτικής".

Το θέμα έφεραν χτες στη Βουλή με ερώτηση τους προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές Γεράσιμος Αραβανής και Δήμος Κουμπούρης.Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό να διευκρινίσει ποιες ενέργειες έχει προγραμματίσει ο ΟΣΚ για την απελευθέρωση του χώρου και ποιοι ήταν οι λόγοι που καθυστέρησαν οι εξώσεις. Ρωτούν επίσης τον υπουργό σε ποιο σημείο βρίσκεται η μελέτη του κτιρίου στη "Φωκαία" και τι προοπτικές χρήσεις υπάρχουν από σχολεία για όλα τα κτίρια του Ζαννείου στο χώρο που στεγάζεται το Πολυκλαδικό Λύκειο και η Ζάννειος Σχολή σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ