Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΑΣΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μικρός δρόμος, πολλά ατυχήματα

Εναν καθημερινό εφιάλτη ζουν οι κάτοικοι της κοινότητας Ανω Βρασνών, αφού ένας μικρός δρόμος που περνά μέσα απ' το χωριό τους έχει μετατραπεί σε βασικό οδικό άξονα σύνδεσης των Σερρών με την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας και το λιμάνι του Σταυρού.

Ο κίνδυνος του ατυχήματος είναι μεγάλος, αφού εκτός από τα επιβατικά αυτοκίνητα, από το δρόμο περνούν και βαριά οχήματα με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των κατοίκων, κυρίως των μικρών παιδιών αλλά και των ηλικιωμένων. Ωστόσο, η επίλυση του προβλήματος "σκοντάφτει" στην αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να αποφασίσουν την κατασκευή περιμετρικής οδού...

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου με Ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

"Αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο η πρόσκρουση των οχημάτων στους φράχτες, τα μπαλκόνια καθώς και στα ίδια τα σπίτια των κατοίκων, προκαλώντας υλικές ζημιές, αφού οι δρόμοι είναι στενοί και δεν υπάρχουν πεζόδρομοι", επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές. "Στη διασταύρωση, συνεχίζουν, της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας με τα Ανω και Κάτω Βρασνά δεν υπάρχει κόμβος με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχώς δυστυχήματα, αρκετά από τα οποία θανατηφόρα. Να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι ταχείας κυκλοφορίας και το πρόβλημα οξύνεται τη θερινή περίοδο οπότε η κυκλοφορία πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης".

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

- για την άμεση κατασκευή της περιμετρικής οδού στα Ανω Βρασνά, προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα, να προστατευτεί η ζωή και η ησυχία των κατοίκων, καθώς και τα σπίτια τους από τις διάφορες υλικές ζημιές που προκαλούνται, και

- την κατασκευή κόμβου στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στη διασταύρωση με τα Ανω και Κάτω Βρασνά, για να προληφθούν και να περιοριστούν στο ελάχιστο τα ατυχήματα που καθημερινά σημειώνονται στο σημείο αυτό, πολλά από τα οποία είναι θανατηφόρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ