Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησαν τα "Αιγινήτεια '97"

Με θεατρική παράσταση του έργου "Αλέξης Ζορμπάς", από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή, τα "Αιγινήτεια '97", που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς που έζησαν, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στην Αίγινα. Οι Αιγινήτες και οι επισκέπτες του νησιού, θα βρεθούν κοντά στα έργα και τη μνήμη των Ν. Καζαντζάκη, Κ. Βάρναλη, Ν. Νικολάου και Χ. Καπράλο, μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη, οπότε και ολοκληρώνεται το αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους μεγάλους αυτούς δημιουργούς.

Το αφιέρωμα οργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Επαρχίας Αίγινας, δηλαδή οι δήμοι και οι κοινότητες του νησιού. Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Ν. Νικολάου. Την Παρασκευή, 29 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο του ναού Αφαίας θα φιλοξενηθεί θεατρική παράσταση με το έργο "Η αληθινή απολογία του Σωκράτη" του Κ. Βάρναλη. Μουσικοχορευτική θα είναι η βραδιά του Σαββάτου 30 Αυγούστου, οπότε στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας Κυψέλης θα παραχωρήσει συναυλία η μεικτή χορωδία του Δήμου Αίγινας, ενώ θα ακολουθήσει γλέντι και χορός. Η 31η Αυγούστου είναι βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Κ. Βάρναλη, με ομιλίες, απαγγελίες και τραγούδι στο Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας.

Ο "Αιγινήτειος" Σεπτέμβρης, ξεκινά την Τετάρτη, 3 του μήνα, με μουσική βραδιά, στην παραλία της Κοινότητας Βαθέος, που περιλαμβάνει συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αίγινας, χορό και γλέντι. Το βράδυ του Σαββάτου, 6 Σεπτέμβρη, περιλαμβάνει έκθεση - επίσκεψη στο ατελιέ του ζωγράφου Ν. Νικολάου. Αφιερωμένες στον γλύπτη Χρ. Καπράλο και τον λογοτέχνη Ν. Καζαντζάκη, θα είναι η Τετάρτη, 10 Σεπτέμβρη και η Παρασκευή, 12 Σεπτέμβρη, αντίστοιχα, με προβολή ντοκιμαντέρ από τη ζωή και το έργο τους, στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Η Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη περιλαμβάνει επίσκεψη - ξενάγηση στο μουσείο Χρήστου Καπράλου. Οι εκδηλώσεις κλείνουν, το Σάββατο, 20 του μήνα, με νησιώτικο γλέντι.

Ολες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ. Κατά τη διάρκειά τους, στην αίθουσα του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου θα λειτουργούν εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ