Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Γεωργίας

Με τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα, θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή των χαλαζόπληκτων αγροτών της Θεσσαλίας, προκειμένου να του θέσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μετά τις ολοκληρωτικές καταστροφές των καλλιεργειών από τη χαλαζόπτωση της 9ης Αυγούστου.

Οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταστρέφονται από θεομηνία, βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, αφού η τωρινή καταστροφή, σε πολλά χωριά, είναι ολοκληρωτική και η οικονομική τους κατάσταση άθλια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 92.000 στρέμματα καλλιεργειών σε δεκάδες χωριά της Θεσσαλίας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ σε πολλά ακόμα χωριά υπάρχουν ζημιές μικρότερης έκτασης. Από τη χαλαζόπτωση επλήγησαν κυρίως καλλιέργειες με βαμβάκια, τεύτλα, καλαμπόκια, καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, σταφύλια, καπνά και μήλα που ήδη βρίσκονταν στα στάδιο της συγκομιδής.

Η Συντονιστική Επιτροπή των χαλαζόπληκτων αγροτών στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Στ. Τζουμάκα, θα θέσει τα αιτήματα των πληγέντων παραγωγών για άμεση και δίκαιη καταγραφή των ζημιών, από έμπειρους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, καθώς και για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι παραγωγοί. Ακόμα θα θέσουν το ζήτημα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται για το σύνολο της ζημιάς από ποσοστό 0% μέχρι και 100%.

Να σημειωθεί ότι οι αγρότες ήδη πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις σε πολλά χωριά του θεσσαλικού κάμπου και δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους αν η κυβέρνηση δε "σκύψει" πάνω στο πρόβλημα, δίνοντας άμεσα λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ