Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

λγ9

Πέθανε χτες το απόγευμα και κηδεύεται σήμερα στις 4 μμ, στο χωριό του Μακρυρράχη Δομοκού ο παλαίμαχος αγωνιστής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Ο σ. Δημήτρης Καρακώστας γεννήθηκε στο Αηδονοχώρι και έμεινε εκεί μέχρι που τελείωσε το δημοτικό. Δούλεψε ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Καρδίτσα, στο Βόλο και τη Λάρισα. Με την κήρυξη του ιταλικού πολέμου και μετέπειτα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, κατέφυγε πάλι στο χωριό του. Με την εμφάνιση των πρώτων αντιστασιακών οργανώσεων, δραστηριοποιήθηκε αμέσως. Οργανώθηκε στο Θεσσαλικό Ιερό Λόχο και μετέπειτα στην ΕΠΟΝ. Οταν άρχισε ο ένοπλος αγώνας, εντάχτηκε στα εφεδρικά τμήματα του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια συνενώθηκαν με τα τμήματα της Σχολής Αξιωματικών του ΕΛΑΣ, στη Ρετίνα της Θεσσαλίας. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες: Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου, Φθιώτιδας. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, ο ίδιος, αλλά και όλη του η οικογένεια δέχτηκαν πολλούς διωγμούς. Το 1946 εντάχθηκε στα πρώτα ένοπλα τμήματα του Δημοκρατικού Στρατού που δρούσαν στις περιοχές Θεσσαλίας - Καρδίτσας - Φθιώτιδας.

Ανήκε στα τμήματα της 67ης Μονάδας του ΔΣΕ. Πήρε μέρος στις μάχες στο Γράμμο - Βίτσι με το βαθμό του λοχαγού του ΔΣΕ.

Ηταν πολιτικός πρόσφυγας μέχρι το 1990. Στη Ρουμανία διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών προσφύγων και γραμματέας της ΚΟΒ Βουκουρεστίου.

Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1941. Μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Αγίου Παύλου - Βάθης, μέλος του Γραφείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων και πρόεδρος του παραρτήματος Κέντρου της ΠΕΕΠΠ, δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τα ιδανικά του Κόμματος. Εδωσε μάχη ενάντια στον αναθεωρητισμό τόσο κατά τη διάσπαση του '68, όσο και με το λεγόμενο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ". Σταθερός στις αρχές του ΚΚΕ, συνεπής αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του. Οι σύντροφοί του, τόσο της ΚΟΒ Βάθης - Αγίου Παύλου, όσο και οι συναγωνιστές του δίνουν υπόσχεση στη μνήμη του ότι θα συνεχίσουν αταλάντευτα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, τον αγώνα για το σοσιαλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-03-13 00:00:00.0)
Αταλάντευτος έως την τελευταία στιγμή (1997-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ