Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγει ο Διάλογος για το σοσιαλισμό
  • Την Κυριακή, 9 Απρίλη, ο "Ρ" κυκλοφορεί με ειδικό ένθετο τους Προβληματισμούς της ΚΕ του ΚΚΕ για τους παράγοντες που καθόρισαν την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ευρώπης
  • Πανεξόρμηση με το "Ρ" προγραμματίζουν οι ΚΟ

Την Κυριακή 9 Απρίλη, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει, σε ειδικό ένθετο, τους Προβληματισμούς της ΚΕ του ΚΚΕ για τους παράγοντες που καθόρισαν την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ευρώπης.

Το κείμενο αυτό είναι καρπός μιας πολύμηνης δουλιάς που μεσολάβησε από τη συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ, τις επεξεργασίες ομάδων εργασίας του Κόμματος, καθώς και τις παρατηρήσεις και γνώμες κομματικών στελεχών. Δεν αποτελεί καταληγμένες θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά είναι μια βάση για διάλογο, ένα ερέθισμα για να ανοίξει μια δημόσια συζήτηση ανάμεσα στους κομμουνιστές, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία γύρω από το σοσιαλισμό, όπως οικοδομήθηκε στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα επιτεύγματα και τις αδυναμίες που σημειώθηκαν στις δεκαετίες της λειτουργίας του, καθώς και τις αιτίες τις ανατροπής του.

Με τη δημοσίευση του κειμένου, ανοίγει ο δημόσιος διάλογος, που δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές,οι οποίοι έτσι κι αλλιώς θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε θεματικές συνελεύσεις των κομματικών οργανώσεων, αλλά τον κάθε πολίτη που αγωνιά για τη σοσιαλιστική προοπτική, αυτούς που θα ήθελαν να καταθέσουν τη θετική - ή και την αρνητική - τους άποψη για το ζήτημα μέσα από τις στήλες του "Ριζοσπάστη" και της "ΚΟΜΕΠ" που θα φιλοξενήσουν το Διάλογο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κανείς δεν πρέπει να χάσει την κυριακάτικη έκδοση του "Ριζοσπάστη" με το ειδικό ένθετο για το σοσιαλισμό. Αυτή είναι η απόφαση των κομμουνιστών, οι οποίοι έχουν άλλωστε προγραμματίσει την Κυριακή πανεξόρμηση, ώστε ο "Ρ" και το ένθετο κείμενο να μπουν σε κάθε σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ