Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση

Με στόχο τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμα της ΕΕΔΥΕ και κατ' επέκταση του φιλειρηνικού κινήματος, καθορίστηκε από το Συνέδριο το Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο διάστημα.

"Σιγά σιγά το κίνημά μας, τονίζεται στη σχετική απόφαση, αποχωρίζεται από την εσωστρέφεια και από τη χαλάρωση που του καλλιέργησε ο εφησυχασμός. Μόνο ένα δυνατό, αγωνιστικό, μαζικό κίνημα ειρήνης με σαφή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση μπορεί να παίξει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο για να ανατραπεί ο σημερινός συσχετισμός σε βάρος των λαών που έχει επιβάλει η "νέα τάξη πραγμάτων"".

Στην απόφαση επισημαίνεται: "Το ελληνικό φιλειρηνικό κίνημα θα πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς. Να διευρύνει το χαρακτήρα του περιεχομένου του. Να γίνει ελκυστικό για τη νεολαία, τις γυναίκες. Να εντάξει στους κόλπους του όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης. Μόνο ένα τέτοιο φιλειρηνικό κίνημα μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δύσκολες σημερινές συνθήκες".

Το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Δράσης που εγκρίθηκε από το Συνέδριο έχει ως εξής:

Πρώτος μεγάλος σταθμός το 17ο Δεκαήμερο Ειρήνης στις αρχές του Μάη που θα περιλαμβάνει:

- Εκθεση φωτογραφίας και αφίσας

- Εβδομάδα αντιπολεμικού κινηματογράφου

- Μαραθώνια Πορεία - 50 χρόνια αντιφασιστικής νίκης. Εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Εθνική Αντίσταση και άλλους φορείς

- Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του δεκαημέρου

- Εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες - καταγγελίες ενάντια στα κοινά γυμνάσια Αμερικανών, Αλβανών, Βουλγάρων και Ρουμάνων στη Νότια Πελοπόννησο.

Στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ημερίδα με τη συμμετοχή μαζικών φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιστημόνων με θέμα: "Η συμβολή του κινήματος ειρήνης στην προστασία του περιβάλλοντος".

Στις 15-22 Ιούλη: Εβδομάδα αφιερωμένη στην Κύπρο και εκδηλώσεις σε συνεργασία με κυπριακές οργανώσεις και φορείς με αίτημα: "Δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος".

Στις 6-9 Αυγούστου: Με αφορμή τα 50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με αίτημα την πλήρη καταστροφή των πυρηνικών και βιοχημικών όπλων και διατήρηση της διεθνούς σύμβασης για τη διάλυση των πυρηνικών όπλων.

Στις 24-31 Οκτώβρη εβδομάδα αφοπλισμού του ΟΗΕ: Ημερίδα για τη διάλυση όλων των στρατιωτικών συνασπισμών. Επίσης εκδηλώσεις για την κατάργηση του Στρατηγείου της Λάρισας και το κλείσιμο όλων των βάσεων στη χώρα (ΑΒΑΚΣ - Ακτιο, Κρήτη).

Το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη εκδηλώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Διαβαλκανική Συνδιάσκεψη των κινημάτων ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις για την εγκατάσταση της έδρας της ταχυκίνητης Μεραρχίας του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ