Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΣΤΟΥ

Γενικολογίες αντί απάντησης

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή|

Απέφυγε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Χρ. Ροκόφυλλος να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή,για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου στο Σχιστό, ενώ δεν είπε τίποτα, αν και προκλήθηκε, για ανάλογο πάρκο στο Θριάσιο Πεδίο.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτούσε πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις προτάσεις για δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων στις προαναφερόμενες περιοχές και ειδικότερα πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τι δυνατότητες υπάρχουν σχετικά με την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματικών πόρων από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια, με ποιο χρονοδιάγραμμα θα πραγματοποιηθεί το έργο και αν στη δημιουργία και διαχείριση των πάρκων θα συμμετέχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο αναπληρωτής υπουργός στα συγκεκριμένα ερωτήματα του βουλευτή του ΚΚΕ αντέταξε γενικολογίες για τις επιθυμίες της κυβέρνησης, επί του πρακτέου όμως μίλησε για προκαταρκτικές μελέτες, χωρίς να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Σχιστό υποστήριξε ότι ουσιαστικά είναι λυμένο, προβάλλοντας ως μοναδική δυσκολία την ύπαρξη νεκροταφείου, που είναι κοντύτερα από τα 250 μέτρα που απαιτεί ο νόμος. Υποσχέθηκε ότι με τροπολογία που θα φέρει στη Βουλή, το θέμα σύντομα θα διευθετηθεί.

Ο Γερ. Αραβανής

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε την απάντηση του υπουργού πολύ γενική και πρόσθεσε: "Εκατοντάδες έμποροι και βιοτέχνες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ιδιαίτερα οι βιοτέχνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τα προβλήματα στέγης που υπάρχουν. Μία λύση είναι τα βιοτεχνικά πάρκα. Είναι παλιά υπόθεση, που κουβεντιάζεται από την περασμένη δεκαετία, αλλά δυστυχώς δε γίνεται τίποτα". Και πρόσθεσε: "Είπατε ότι η ΕΤΒΑ έχει κάποιες προκαταρκτικές μελέτες. Θα ήθελα να πείτε συγκεκριμένα. Πότε λήγει η μελέτη; Πότε κινείται η διαδικασία για απαλλοτριώσεις; Υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν κονδύλια; Εν πάση περιπτώσει πώς χρονοδιαγράφεται αυτή η υπόθεση; Γιατί με γενικότητες - εγώ δεν αμφισβητώ την καλή θέληση - δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Το πρόβλημα της βιοτεχνίας στη χώρα μας είναι άμεσο. Δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε αυριανό. Είναι χτεσινό. Χιλιάδες βιοτεχνίες κλείνουν και μερικά από τα προβλήματά τους είναι και τέτοιου είδους".

Ο Χρ. Ροκόφυλλος ούτε στη δευτερολογία του απάντησε επί της ουσίας των ερωτημάτων του βουλευτή του ΚΚΕ, αρκούμενος στην έκφραση των καλών του προθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ