Κυριακή 23 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Τι σημαίνει λαϊκισμός

Αν θέλετε ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι σημαίνει "λαϊκισμός των διαπιστώσεων", δεν έχετε παρά να διαβάσετε την προχτεσινή ανακοίνωση της ΝΔ για τη νέα δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ιδού ορισμένα αποσπάσματα:

"Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και η επακολουθούσα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και μάλιστα στα εξωφρενικά επίπεδα του 40%, αποτελούν στην ουσία, νέα φορολογία... ". "Χιλιάδες ενοικιαστές θα επιβαρυνθούν με δυσβάστακτα ενοίκια, η απόκτηση στέγης γίνεται άπιαστο όνειρο για τον Ελληνα εργαζόμενο, ενώ δεκάδες κατηγορίες επαγγελματιών γύρω από την οικοδομική δραστηριότητα θα πληγούν από τις αυξήσεις αυτές". "Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αδιαφορεί και περιορίζεται να παρακολουθεί τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, ενώ ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις βασικές του ανάγκες".

Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά στα αυτιά των θυμάτων της κρίσης που η πολιτική τους προκαλεί και γι' αυτό εξάλλου τα λένε. Στο διά ταύτα όμως η ανακοίνωση καταλήγει: "Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να κυβερνήσει" (! ).

Καληνύχτα σας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ