Κυριακή 23 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Οδυνηρό μάθημα

Η εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Πακιστανού που πρωταγωνιστούσε στην εκστρατεία ενάντια στο εμπόριο παιδιών για εργατικό δυναμικό, ομολογούμε ότι δε μας εκπλήσσει. Κατ' αρχήν, δε βλέπουμε τι το αιφνιδιαστικό περιέχουν οι"αποκαλύψεις" ότι γίνεται ευρύτατο εμπόριο παιδιών - κυρίως από τον Τρίτο Κόσμο - μ' αυτό το χαρακτήρα. Ολος ο κόσμος το ήξερε και το ξέρει, άσχετα αν καμώνονται πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο. Ωρες είναι να μας πούνε ότι δεν ήξεραν πως το φτηνό εργατικό δυναμικό του Τρίτου Κόσμου αποτελεί σήμερα την αποτελεσματικότερη πηγή κερδών για τα μονοπώλια.

Αλλά ακόμα κι αν δεν το ήξεραν, δε θα ήταν άσχημη ιδέα να διαβάσουν το πρόσφατο ντοκουμέντο του ΚΚΕ για τα γεγονότα της Ανατολικής Ευρώπης, πριν το κατακρίνουν, οι πιο πολλοί, με τόση συγκινητική ομοφωνία, για να το μάθουν.

Αντίθετα, εκείνο που μας έκανε εντύπωση, ήταν η αφέλεια του θύματος, που έσπευσε να πάει στο Πακιστάν και να κάνει και ποδήλατο σαν να μη συνέβαινε τίποτε.

Μια ένδειξη ότι, στο σημερινό κόσμο της "νέας τάξης", πολλοί, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταλάβει με ποιον ακριβώς έχουν να κάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ