Κυριακή 23 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΝΕΥΗ
Καταγγελίες για σφαγές στη Λιβερία

ΓΕΝΕΥΗ. -

Σε καταγγελίες για νέες σφαγές 62 ανθρώπων στη Λιβερία προέβη εκπρόσωπος της "Γιούνισεφ" στη Γενεύη, ο οποίος γνωστοποίησε ότι κάτοικοι του χωριού "Γιόσι" (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά) έπεσαν θύματα της θηριωδίας αγνώστων ενόπλων στις αρχές του μήνα.

Ο Νταμιέν Περσονάζ, επικαλούμενος ιατρικές πηγές και μαρτυρίες επιζώντων, δήλωσε ότι "οι μισοί από τους 190 κατοίκους του Γιόσι περικυκλώθηκαν από άγνωστης ταυτότητας ενόπλους, οι οποίοι τους ανακοίνωσαν (!) ότι πρόκειται να τους σκοτώσουν με ματσέτες". Ο εκπρόσωπος της "Γιούνισεφ" πρόσθεσε ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται νέο κύμα μαζικών σφαγών στη Λιβερία, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων δε βλέπει το φως της δημοσιότητας...

Οπως είναι γνωστό, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει από το 1989 ανάμεσα σε στρατιωτικούς που μάχονται ο ένας τον άλλον για την εξασφάλιση της εξουσίας, έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 300.000 ατόμων (στην πλειοψηφία τους αθώοι πολίτες) και την αναγκαστική μετανάστευση του 80% των 2.600.000 Λιβεριανών. Οι κατά καιρούς επιτευχθείσες συμφωνίες εκεχειρίας δεν έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα στο δρόμο της ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ