Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά απείλησε χτες την Πάρνηθα

Κινδύνευσε να καεί χτες η Πάρνηθα, όταν στις 3.35 το απόγευμα ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία στο Κάστρο της Φυλής. Λόγω του αέρα, οι φλόγες φούντωσαν. Για την κατάσβεση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν εφτά πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα πληρώματα 14 οχημάτων της Δασικής Υπηρεσίας και οχτώ του Πυροσβεστικού Σώματος, ένα ελικόπτερο "Σινούκ", 22 δασοκομάντος και πέντε υδροφόρες δήμων. Μέχρι το βράδυ, συνεχίζονταν οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέστρεψε 500 στρέμματα πευκοδάσους.

Οπως κατήγγειλε ο δασάρχης Πάρνηθας, το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν εφτά απόπειρες εμπρησμού. Η χτεσινή φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα. Η τελευταία προτιμάται από τους εμπρηστές, γιατί εμποδίζει τις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενεργήσουν λόγω του δύσβατου εδάφους.

Ο δήμαρχος της Φυλής Ν. Λιάκος υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι τα αυτοκίνητα της Δασικής είναι επανδρωμένα από άτομα που δεν ξέρουν την περιοχή. "Πρέπει να τηρηθεί η εντοπιότητα", δήλωσε. "Δε γίνεται σωστή επιλογή προσωπικού. Στα πληρώματα των οχημάτων δεν υπάρχει κανείς από την περιοχή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ