Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΕ
"Λευκό" ψηφίζει η "Πανεπιστημονική"

Λευκό θα ψηφίσει η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" στην επαναληπτική ψηφοφορία, για την ανάδειξη νέου προέδρου του "Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος" (ΤΕΕ), αποδοκιμάζοντας μ' αυτό τον τρόπο το παρασκηνιακό "όργιο", που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν υπάρξουν εκ των προτέρων οι... απαιτούμενες συμφωνίες αναμένεται εκ νέου αναβολή.

Οι μεθοδεύσεις και τα παζάρια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της "Πανεπιστημονικής" από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, παρότι οι μηχανικοί την ανέδειξαν σε τέταρτη δύναμη, αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα με τη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας για την εκλογή προέδρου, μεταξύ των υποψηφίων Κ. Λιάσκα και Γ. Παπαβασιλείου.

Η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" ενόψει της συνεδρίασης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

"Πέντε ολόκληροι μήνες έχουν περάσει αλλά στο ΤΕΕ δεν έχουν συγκροτηθεί ακόμη τα όργανα! Τι κι αν ψήφισαν οι χιλιάδες μηχανικοί και εξέφρασαν τις επιλογές τους; Το μεγάλο φαγοπότι, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά και οι προσωπικές επιδιώξεις, χρειάζονται "λεπτές ισορροπίες" και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που όμως δεν τους βγαίνουν. ΠΑΣΚ, ΔΚΜ, "Ενότητα μηχανικών" που έχουν το πάνω χέρι, αλλά και οι "μωρές παρθένες" που τους ακολουθούν, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα μοιράσουν τις καρέκλες, έτσι ώστε το ΤΕΕ να εξακολουθεί να είναι υποχείριο των εκάστοτε κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών τους, αλλά και να γίνονται οι "χοντρές" δουλιές. Το παρασκήνιο και οι συναλλαγές έχουν αντικαταστήσει πλήρως τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλωστε, γι' αυτό έκαναν τα πάντα για να αποκλείσουν την "Πανεπιστημονική" από τη Διοικούσα Επιτροπή και το προεδρείο της Αντιπροσωπείας - παρ' όλο που οι μηχανικοί την ανέδειξαν σε 4η δύναμη - έτσι ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να κάνουν τις δουλιές τους.

Σ' όλες αυτές τις παρακμιακές καταστάσεις, που έχουν καταδικάσει το ΤΕΕ σε ανυποληψία, η "Πανεπιστημονική" θα εξακολουθήσει να παραμένει αμέτοχη και γι' αυτό στην επαναληπτική διαδικασία εκλογής προέδρου θα ψηφίσει "λευκό". Θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται, να είναι μπροστά με όλες της τις δυνάμεις για να αλλάξει άρδην η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΕ. Είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μακριά η ώρα που οι χιλιάδες μηχανικοί θα πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας και του σωστού προσανατολισμού του ΤΕΕ στα χέρια τους. Για ένα ΤΕΕ στην υπηρεσία των μηχανικών, αλλά και των πραγματικών αλλαγών του λαού και του τόπου".

Η συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, θα γίνει στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ