Κυριακή 31 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ζωντανός στη μνήμη των συντρόφων του Καναδά

Τιμήθηκαν τα 35 χρόνια της Οργάνωσης του Κόμματος, που φέρει το όνομα του Ελληνα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, και τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του

Γιορτάστηκαν και φέτος με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση τα 35 χρόνια τηςΚομματικής Οργάνωσης "Νίκος Μπελογιάννης" του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά και τα 45χρονα από τη δολοφονία του ήρωα του ΚΚΕ, Ν. Μπελογιάννη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνταξιούχων Τορόντο, συμμετείχαν πολλοί προσκαλεσμένοι της Οργάνωσης. Ανάμεσά τους, αντιπροσωπεία του ΚΚ Καναδά, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Ρόουλι,μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τον Χασάν Χουσεϊνί, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Οντάριο, οι οποίοι απεύθυναν και θερμό χαιρετισμό, η Οργάνωση Αντιστασιακών Τορόντο,οι Αντιστασιακοί LONDON ONTARIO,που πρόσφεραν στην Οργάνωση 250 δολάρια Καναδά, επίσης αντιπροσωπεία της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ του Τορόντο και το προεδρείο της Ελληνοκαναδικής Δημοκρατικής Οργάνωση Τορόντο.

Στην ομιλία του, ο κύριος ομιλητής, Θανάσης Παρλάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Καναδά, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλη την 35χρονη ιστορία και δράση της Κομματικής Οργάνωσης, στους αγώνες και την άμεσηπροβολή της πολιτικής του ΚΚ Καναδά για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη, δικαιοσύνη, για ένα σοσιαλιστικό Καναδά.

Εγινε εκτενής αναφορά στην προσωπικότητα του ήρωα κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη και με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκε το αγωνιστικό του σθένος για την υπεράσπιση του μαρξισμού - λενινισμού, της πολιτικής του ηρωικού ΚΚΕ. Απαγγέλθηκαν ποιήματα του αγώνα, μεταξύ των οποίων και "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" του εξόριστου τότε, Γιάννη Ρίτσου, που το έγραψε ανήμερα της εκτέλεσής του. Ο ομιλητής μνημόνευσε επίσης όλους του συντρόφους και αγωνιστές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς αυτού του αγώνα.

Ακόμα υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα και η σημασία της πάλης σήμερα για το σοσιαλισμό, σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού, που με την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων εντείνει την επίθεσή του στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και στον Καναδά.

  • Ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες και από την εκδήλωση συγκεντρώθηκε οικονομική ενίσχυση 300 δολαρίων Καναδά για την ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ