Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η... ενημέρωση της συσκότισης

"Πότε θα εισαγάγει η κυβέρνηση μέτρα κατάργησης του 8ωρου;", ρωτήθηκε χτες από το "Ρ" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", απάντησε εκείνος. Δηλαδή, τα όσα υποστηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, είναι προσωπικές του απόψεις, επανήλθε ο "Ρ". Ο κύριος Πρωτόπαππας είπε τις απόψεις του σε μια εκδήλωση και είναι και κυβερνητικό στέλεχος, απάντησε... ευφυώς ο Δ. Ρέππας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Χρ. Πρωτόπαππας, όταν ρωτήθηκε για την τελευταία ατάκα του Δ. Ρέππα, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως "άδειασμα", ήταν σαφής και περιεκτικός: Οι απόψεις μου (σ.σ.: περί της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων) είναι θέση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου" από την 1η Ιουλίου, είπε...

Αρα; Αρα, όχι μόνο υπάρχει θέμα - παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου - αλλά μαζί με αυτό, της αντιδραστικής δηλαδή ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, ανακύπτει ένα ακόμα: Το πάγιο θέμα με την ενημέρωση του λαού, που επί εποχής "εκσυγχρονισμού" έχει καταστεί συνώνυμο της συσκότισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ