Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΥΡΚΑΛ μπορεί και πρέπει να επιβιώσει

Πορεία στη Βουλή και συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι. Αλληλεγγύη από το ΚΚΕ

"Κάτω τα χέρια απ' την ΠΥΡΚΑΛ",διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που με μια μαζική και μαχητική πορεία, έφτασαν απ' το εργοστάσιο του Υμηττού, στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε κατά τη συνάντηση, ο Μ. Κωστόπουλος,βουλευτής του Κόμματος. "Το ΚΚΕ επιμένει να υποστηρίζει - τόνισε - ότι η αμυντική βιομηχανία, και η ΠΥΡΚΑΛ, μπορεί να επιβιώσει. Εχει ένα έμπειρο δυναμικό, έναν σχετικά σύγχρονο εξοπλισμό και μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και για την άμυνα της χώρας και γενικότερα". Σχολιάζοντας την κυβερνητική λογική της υποταγής των πάντων στην οικονομία της αγοράς, σημείωσε ότι "αυτή η λογική έχει τραγικές και κωμικές πλευρές. Αυτοί που επιλέγουν αυτή τη λογική, λένε "αγοράζω το πιο φθηνό πυρομαχικό και δε με ενδιαφέρει αν έχω δικιά μου βιομηχανία ή όχι". Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Και αν υπάρξει ένα μπλοκάρισμα, θα μετρήσεις το φθηνότερο όπλο ή το γενικότερο συμφέρον μιας χώρας, ενός λαού;".

Από πλευράς ΝΔ την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, δέχτηκε ο βουλευτής κ.Τζοάνης, ο οποίος παρέπεμψε στις "δυο ΟΚΕ της Αμυνας και της Βιομηχανίας που πρέπει να συνεργαστούν για το πρόβλημα". Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτήςΒ. Αργύρης,σημείωσε ότι η αμυντική βιομηχανία πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και πως "η Βουλή ψήφισε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα πολλών τρισ. δρχ., αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κόβουμε και ένα κομμάτι για την ελληνική αμυντική βιομηχανία"! Από πλευράς ΔΗΚΚΙ ο διευθυντής του κόμματος, Μ. Μπακόπουλος δήλωσε τη συμπαράστασή του, ενώ ο διευθυντής του ΣΥΝ, Ν. Χουντής είπε ότι το κόμμα του ζητά να υπάρχει έλεγχος στις προμήθειες του στρατού.

Την ερχόμενη Τετάρτη (1/10), οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν 4ωρη στάση εργασίας και πορεία στου Μαξίμου, ενώ σήμερα θα γίνει σύσκεψη των σωματείων αμυντικής βιομηχανίας στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ