Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Απαντούν με απεργία

Κάλεσμα καθολικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία", η οποία πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ,οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης,πλήττοντας τη λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα της.Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ αρνούνται να αναγνωρίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού",η οποία και πραγματοποιεί σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης,μια και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αρνήθηκε να πραγματοποιήσει η ίδια ανάλογη συγκέντρωση.

Η "Αγωνιστική Πρωτοβουλία" τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι από την κυβερνητική πολιτική κερδίζουν "οι επίδοξοι μεγαλομέτοχοι επενδυτές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι "μεσάζοντες" και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν σίγουρα κέρδη".

Στην ανακοίνωσή της, η "Πρωτοβουλία" τονίζει ακόμα, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους: "Παλέψτε μαζί μας για ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, με αποκλειστικότητα σε παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Να αγωνιστούμε για πραγματικό εκσυγχρονισμό και εξυγίανση της ΔΕΗ".

Επίσης, αναλύοντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, επισημαίνει ότι θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, ότι αμφισβητούνται κοινωνικά χαρακτηριστικά στη λειτουργία της ΔΕΗ, όπως το αγροτικό, το αρδευτικό και το ενιαίο τιμολόγιο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα ακριβύνουν και θα χειροτερέψουν.

Οσο για τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία, η "Πρωτοβουλία" τονίζει ότι θα δημιουργηθούν αξεπέραστες δυσκολίες στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό,ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια εφοδιασμού, την ευστάθεια του δικτύου και την ποιότητα της τάσης, καθώς επίσης ότι υπονομεύονται ο εγχώριος λιγνίτης και το υδροηλεκτρικό απόθεμα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ