Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Στο "τραπέζι" η κατάργηση του 8ωρου

Τις εμπρηστικές θέσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ώρου με εξάωρη ή δεκάωρη απασχόληση και τετραήμερα,επανέλαβε χτες στο τραπέζι του "κοινωνικού διαλόγου" - απάτη, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας,μετά από πολύωρη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας του "διαλόγου", όπου και συζητήθηκε το θέμα της απασχόλησης. Παράλληλα επισήμανε ότι η θέση για όριο 20-30% μερικών απασχολουμένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα συζητηθεί στον "κοινωνικό διάλογο" και την παρουσίασε σαν... παραχώρηση προς τα συνδικάτα!

Ο υφυπουργός, σε ερώτημα για το αν οι απόψεις αυτές είναι... προσωπικές, όπως υποτίθεται ότι διαφάνηκε από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα,είπε ότι "η πρόταση για διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι στο πλαίσιο των συνολικών προτάσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση από την 1η Ιουλίου στον κοινωνικό διάλογο".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η πλήρης απασχόληση, αλλά και ότι η μερική απασχόληση πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά.., ενώ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί η κυβερνητική πρόταση, όπως μπαίνει, συνδέοντάς τη με το αίτημα για 35ωρο.

Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος ζήτησε επίσης την κατάργηση της διάταξης σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη διαχείριση του ΛΑΕΚ,λέγοντας ότι διαφορετικά εργαζόμενοι και εργοδότες θα προχωρήσουν στη σύσταση ενός ιδιωτικού φορέα που θα διαχειρίζεται τους πόρους αυτούς.

Την επόμενη βδομάδα θα συζητηθούν στον "κοινωνικό διάλογο" το φορολογικό και οι αμοιβές,ώστε να καταληχθεί κοινό κείμενο συμφωνίας των "εταίρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ