Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αντίστασης των συνταξιούχων

Με αγώνες θα υπερασπιστούν τις συντάξεις και τα επικουρικά τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

"Θα αντισταθούμε για να προστατέψουμε ό,τι με αγώνες και αίμα κατακτήσαμε",δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης,καλώντας τη ΓΣΕΕ"να απαγκιστρωθεί από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια, κυβέρνησης, βιομηχάνων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων ΔΝΤ - ΟΟΣΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η Ομοσπονδία καταδικάζει επίσης την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών για το ασφαλιστικό και τονίζει: "Αρνούμαστε να δεχτούμε οποιεσδήποτε περικοπές στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και κάθε άλλο μέτρο που θα θίγει τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Αρνούμαστε να "αμερικανοποιηθεί" το ασφαλιστικό μας σύστημα".

Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την άσχημη κατάσταση στο ΙΚΑ και ότι το "πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνική ασφάλιση" αποτελούν: Η καταλήστευση των αποθεματικών του ΙΚΑ από το τραπεζικό και βιομηχανικό κεφάλαιο. Η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροκλοπή.Το χρέος 700 δισ. δραχμών των βιομηχάνων και του κράτους στο ΙΚΑ. Η συνεχής μείωση της κρατικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια σειρά άλλα μέτρα "που μεθοδεύει η κυβέρνηση, όπως μερική απασχόληση, ωρομίσθιο, τοπικά σύμφωνα" κ.ά.

  • Στην έλλειψη "κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου" καιπροσωπικού στο ΙΚΑ, αποδίδει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ την έκρηξη της "μαύρης" εργασίας, τη μεγάλη εισφοροδιαφυγή και δηλώνει "αποφασισμένη να περιφρουρήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΙΚΑ και της κοινωνικής ασφάλισης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ