Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλα συμφέροντα "ναρκοθετούν" το ΜΙΝΙΟΝ

Στάση εργασίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι. Διάβημα του σωματείου σε ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ και επιστολή στα ΜΜΕ, για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος των εργαζομένων

Σήμα κινδύνου για την πορεία του ΜΙΝΙΟΝ,αλλά και σαφές μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, έστειλε χτες το επιχειρησιακό σωματείο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ αύριο Παρασκευή, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 9π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Στη συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ Γ. Πέρρος τόνισε ότι 437 εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ, 120 οι οποίοι εργάζονται σε περίπτερα που έχουν εταιρίες μέσα σ' αυτό, καθώς και δεκάδες άλλοι που απασχολούνται σε βιοτεχνίες που προμηθεύουν την επιχείρηση, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αφού η επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη, με οφειλές ύψους 2,5 δισ. δραχμών. Σημείωσε ακόμα: "Η επιχείρηση χαρίστηκε κυριολεκτικά από τον ΟΑΕ στους σημερινούς ιδιοκτήτες, χαρίστηκε καθαρή, χωρίς χρέη και σήμερα λίγα χρόνια μετά είμαστε πάλι στα ίδια. Αυτή είναι η "ιδιωτική πρωτοβουλία", αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πελώριες. Εμείς ζητάμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος με τη συμμετοχή και του σωματείου".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Π. Βαμβακάς επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης και τόνισε: "Πίσω κι από τα προβλήματα του ΜΙΝΙΟΝ κρύβονται συμφέροντα που θέλουν να μονοπωλήσουν το εμπόριο, όπως έγινε και με δύο άλλα ιστορικά καταστήματα τον "Διαμαντή" και το "Ακρον - Ιλιον - Κρυστάλ"".

Αμέσως μετά τη συνέντευξη συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που συκοφαντούν τους εργαζόμενους, με αφορμή το πόρισμα της Γενικής Ασφάλειας γύρω από τη φάμπρικα εκβιασμών της εργοδοσίας σε βάρος πελατών. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς χαρακτήρισε "αισχρότητες" τα δημοσιεύματα αυτά, εξέφρασε την υποψία του ότι πίσω απ' αυτά μπορεί να "κρύβονται άνομα συμφέροντα" και δεσμεύτηκε ότι η ΠΟΕΣΥ θα εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων. Την ίδια δέσμευση ανέλαβε και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Α. Μανωλάκος.

Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης το σωματείο του ΜΙΝΙΟΝ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν απ' αυτά "σφοδρή επίθεση, συκοφαντήθηκαν, λασπολογήθηκαν, ενώ βρίσκονταν σε περίοδο κινητοποιήσεων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας". Καταγγέλλονται στην επιστολή οι εφημερίδες που κάτω από "συκοφαντικά οκτάστηλα δημοσίευσαν φωτογραφίες των μελών της διοίκησης του σωματείου", καθώς και η εφημερίδα "Αυριανή" που "αποκαλεί τους εργαζόμενους "λήσταρχους" (!) και προειδοποιεί να μην διεκδικήσουν την εργασία τους!".

"Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά - τονίζεται - θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους πραγματικά υπαίτιους που δημιούργησαν τα αδιέξοδα στο πολυκατάστημα και είναι κυβέρνηση κι εργοδοσία και τα μεγαλοσυμφέροντα που θα κερδίσουν από το κλείσιμό του".

Στην επιστολή δηλώνεται κατηγορηματικά ότι "οι εργαζόμενοι είναι οι πρώτοι που δήλωσαν καθαρά την άποψή τους για τα συγκεκριμένα προβλήματα εκβιασμού και κατηγορηματικά δήλωσαν ότι όποιοι αναμείχθηκαν σ' αυτή την υπόθεση, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη".

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων ο Χ. Κατσώτης από τη ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ και των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργαζομένων στην ACS, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Λογιστών.

  • Στον νέο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Κολιοκώστα διαβιβάστηκε η δικογραφία για τους εκβιασμούς πελατών του "Μινιόν".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ