Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για το νομοθετικό έκτρωμα που φέρει τον τίτλο "Ι. Καποδίστριας", ανέπτυξε ο Γ. Μαυρίκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΓΣΕΕ, μιλώντας στα Σελινιάτικα και στην κοινότητα Φαρραί,στη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαϊα.

Ο Γ. Μαυρίκος εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στο πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας", που στόχο έχει να χάσουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΟΤΑ) τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά είχαν, να μετατραπούν σε εισπρακτικούς μηχανισμούς που επιβάλλουν φόρους και να ιδιωτικοποιηθούν. Το εν λόγω πρόγραμμα - τόνισε - στοχεύει ακόμα και στην κατάργηση της επιχορήγησης των ΟΤΑ με το πενιχρό 2% του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, πρόσθεσε ο Γ. Μαυρίκος, το ΚΚΕ αντιτίθεται στη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της κυβέρνησης, η οποία "παίρνει μαχαίρι και κόβει φέτες την Ελλάδα, αδιαφορώντας για παραδόσεις, γεωγραφικά και πολιτισμικά κριτήρια". Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σπατάλη 400 εκατομμυρίων δραχμών για διαφήμιση του"Ι. Καποδίστρια", όταν οι ΟΤΑ επιχορηγούνται με το σταγονόμετρο.

Απέναντι σ' αυτές τις λογικές ο Γ. Μαυρίκος αντιπαραθέσει την πρόταση του ΚΚΕ για εθελοντικές συνενώσεις μέσα από δημοψηφίσματα στα πλαίσια μιας συνολικής αναπτυξιακής, για την ύπαιθρο, πολιτικής και κάλεσε τους δημότες να αντισταθούν στο σχέδιο - έκτρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ