Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεπόμενα του "νεροπόλεμου"
  • Μια συνέντευξη, η υφαρπαγή μιας υπογραφής και η αγανάκτηση των εποπτών δημόσιας υγείας
  • "Ο κλάδος θα ξεπεράσει κάθε φαινόμενο εκφυλισμού και συμβιβασμού" δηλώνει η Ελισσάβετ Πανουτσάκου, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας

Πίσω απ' το "νεροπόλεμο" που γνώρισε τελευταία η κοινή γνώμη διά των "παραθυρακίων" της τηλεόρασης κρύβεται ο ανταγωνισμός κάποιων συμφερόντων - όπως παραδέχτηκε άλλωστε και ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης, στη Βουλή.

Ομως στο περιβάλλον του "νεροπόλεμου" άνθισαν και οι ματαιοδοξίες - με κάποιες προσωπικές βλέψεις - ορισμένων παραγόντων, που καλλιεργούνται στη "συνάντησή" τους με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι οι ματαιοδοξίες εκείνες που εξελίσσονται σε μια δραματική δραστηριότητα, όταν οι τομείς με τους οποίους ασχολούνται οι "διάφοροι παράγοντες" έχουν σχέση με την καθημερινή δραστηριότητα των ανθρώπων - και πάνω από όλα πουλάνε στο τηλε-παζάρι.

Δυστυχώς αυτή η ματαιοδοξία - πέραν των άλλων πλευρών - εξελίσσεται και σε καταπάτηση των συλλογικών διαδικασιών που έχουν κατακτηθεί στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Ενα τέτοιο κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του μέχρι τώρα προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΠΕΕΔΥ) Π. Παπαδόπουλου,ο οποίος μετά τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του στα ΜΜΕ προκάλεσε την αντίδραση των μελών του ΔΣ του συλλόγου, οι οποίοι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της 29.9.1997 αποφάσισαν μετά από έντονη κριτική που του άσκησαν για τα διάφορα "λεγόμενά" του να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές για τις 8. 11.1997.

Υφαρπαγή υπογραφής

Προχτές έφτασε στις εφημερίδες πρόσκληση - που κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας - προς τους υγειονομικούς συντάκτες για συνέντευξη Τύπου που θα δινόταν χτες απ' τον Επιστημονικό Σύλλογο Εποπτών Δημόσιας Υγείας, το Επιστημονικό Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας με τη "συμμετοχή του Προέδρου Εποπτών Δημόσιας Υγείας" - δηλαδή του Π. Παπαδόπουλου.

Η πρόσκληση ήταν του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας και έφερε την υπογραφή της προέδρου του Συλλόγου των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Ε. Μπουλταδάκη.Ομως όπως αποκαλύφτηκε στη συνέχεια είχε γίνει υφαρπαγή της υπογραφής της Ε. Μπουλταδάκη καθώς έξι απ' τα εννιά μέλη του ΔΣ του ΠΕΕΔΥ - και η Ε. Μπουλταδάκη - κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους τον Π. Παπαδόπουλο για την "τακτική της προσωπικής προβολής" και για υφαρπαγή της υπογραφής.

Στη συνέντευξη Τύπου έγιναν "θάματα και πράματα". Παρόντες ήταν ο Π. Παπαδόπουλος, ο γραμματέας του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ν. Κιούλος και ο πρόεδρος Ινστιτούτου Περιβάλλοντος Εξοικονόμησης και Εκμετάλλευσης Υδάτινων Πόρων Ν. Μπαφίτης.Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ποιο φορέα ανήκει αυτό το Ινστιτούτο, δε δόθηκε απάντηση. Απαντήσεις δε δόθηκαν ούτε και στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις αόριστες διαπιστώσεις που έγιναν στη συνέντευξη περί μολυσμένου νερού στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η Ελισάβετ Πανουτσάκου,μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Δημόσιας Υγείας δήλωσε στο "Ρ": "Ο κλάδος είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε φαινόμενο εκφυλισμού, να αφήσει πίσω του τη λογική του συμβιβασμού, των σκοπιμοτήτων και της εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων, λογική που εδώ και χρόνια ακολουθούσε η πλειοψηφία του ΔΣ. Ο κλάδος είναι αποφασισμένος να πει όλη και όχι τη μισή αλήθεια για τη δημόσια υγεία, στα ζητήματα που του αναλογούν, από τι κινδυνεύει και πώς μπορεί να προστατευτεί ο πολίτης. Η πλειοψηφία των συναδέλφων στέλνει το μήνυμα ότι μία είναι η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει στο εξής ο κλάδος: Συσπείρωση και ενότητα γύρω από ένα ΔΣ που αγωνιστικά και διεκδικητικά θα παλέψει για τα προβλήματά του. Ενα τέτοιο ΔΣ μπορεί να βγει από τις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στο Σύλλογο, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ