Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Προειδοποιητικό αγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 23 του Οκτώβρη

Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. H αρχή θα γίνει την Πέμπτη 23 Οκτώβρη στις 10.30 πμ, με το προειδοποιητικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η ΓΚΑΤΤ και η λεγόμενη "Ατζέντα 2000" οξύνουν ακόμα περισσότερο τα χρόνια προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών που πλέον έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας. "Υπεύθυνη για όλα αυτά - τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - είναι η κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλωστε το λένε καθαρά ότι θα φτάσουν την αγροτιά στο 8%, δηλαδή θα ξεκληριστεί πάνω από το 15%".

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, αναφέρεται ιδιαίτερα στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, αφού τα νέα μέτρα της ΕΕ διώχνουν χιλιάδες καπνοπαραγωγούς από την καλλιέργεια, χωρίς να τους παρέχουν εναλλακτική λύση. Ζητά να αυξηθούν οι ποσοστώσεις, να δίνεται το πριμ με βάση το κόστος παραγωγής, την ποιότητα των καπνών να την καθορίζει τριμελής επιτροπή, ενώ επισημαίνει πως πρέπει να μπει φραγμός στην κάλυψη της ασυδοσίας των εμπόρων.

Σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία, τονίζεται ότι πρέπει να σταματήσει η μείωση των επιδοτήσεων και να αυξηθεί η τιμή του γάλακτος. Για το λάδι επισημαίνεται πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί η νέα πρόταση επιδοτήσεων και οι τιμές να είναι τέτοιες που να καλύπτεται ο παραγωγός, αλλά και να αγοράζει φτηνά ο καταναλωτής. Για το βαμβάκι ζητά να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στις ατομικές ποσοστώσεις και τις μειωμένες τιμές, για το καλαμπόκι να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές, ενώ για τα εσπεριδοειδή επισημαίνει πως δεν πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις στα πορτοκάλια που προορίζονται για χυμό, αλλά ούτε ο όγκος των εξαγωγών.

Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τις δίκες των αγροτών και τονίζεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διώξεις και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ