Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΔΕΗ συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους καταναλωτές

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των καταναλωτών της Περιοχής Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΔΕΗ, εξαιτίας της αδυναμίας του εργολάβου της περιοχής να ανταποκριθεί στην κατασκευή των έργων που του ανατίθενται, αλλά και λόγω της αποψίλωσης της περιοχής από τεχνικό προσωπικό. Σαν συνέπεια αυτής της κατάστασης, οι νέοι καταναλωτές υποχρεώνονται, όταν απαιτείται για την ηλεκτροδότησή του υπό επέκταση δικτύου, να περιμένουν πολλούς μήνες μέχρι να ηλεκτροδοτηθούν. Ειδικότερα όσον αφορά τον εργολάβο της περιοχής (ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΑΕ), είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κατασκευάσει εκπρόθεσμα το 40% των έργων χωρίς να του έχει επιβληθεί για τις καθυστερήσεις αυτές ούτε μία ποινική ρήτρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις φτάνουν τον ενάμιση χρόνο! Μάλιστα, για να γίνει δυνατή η εκτέλεση ορισμένων μεγάλων έργων αφαιρέθηκαν από το συγκεκριμένο εργολάβο και δόθηκαν σε συνεργεία της ΔΕΗ ή και σε άλλο εργολάβο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ιεραρχία της ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που εδώ και χρόνια δημιουργεί η εταιρία που ανέλαβε την εργολαβία, προχώρησε στην απομάκρυνση πριν ενάμιση χρόνο του αρμόδιου μηχανικού της ΔΕΗ, ενώ το πόρισμα της επιτροπής, που είχε συσταθεί για να εξετάσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει, εισηγούνταν την απομάκρυνση του μηχανικού της Εταιρείας! Ταυτόχρονα επιβλήθηκε ποινή αργίας σε άλλο υπάλληλο, γιατί δεν ανέχθηκε και κατήγγειλε τις παρατυπίες της Εταιρείας! Βέβαια, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς παραβιάσεις των συμβατικών υποχρεώσεων του εργολάβου δεν μπορούν να αποκρυβούν, παρά τις σπασμωδικές ενέργειες με τις οποίες η ιεραρχία της ΔΕΗ προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της.

Το ερώτημα που μπαίνει για τους αρμόδιους της ΔΕΗ είναι μέχρι πότε θα επιτρέπουν την ταλαιπωρία των καταναλωτών και θα διώκουν όσους υπαλλήλους της Επιχείρησης αντιδρούν δικαιολογημένα στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Φαίνεται τέλος, για μία ακόμη φορά, ο ολέθριος ρόλος των εργολάβων και το μέλλον που επιφυλάσσει στους καταναλωτές η παραπέρα εκχώρηση λειτουργιών σ' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ