Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ανοιχτά άφησε χτες ο Κ. Σημίτης όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις εξελίξεις που αναμένει η κυβέρνηση στο θέμα της συναλλαγματικής κρίσης. Παράλληλα, αρνούμενος να βγάλει συμπεράσματα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της μετατρέπει τη χώρα και τη δραχμή σε ξέφραγο αμπέλι των πολυεθνικών, μίλησε για ανάγκη "περαιτέρω θωράκισης της οικονομίας", φωτογραφίζοντας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά την ίδια την κρίση, υποστήριξε την άποψη ότι "περάσαμε ένα σεισμό, βρισκόμαστε στην περίοδο των μετασεισμών, αλλά δεν αποκλείω νέο σεισμό".

Λίγο αργότερα, ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της δραχμής και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος. Δίνοντας μάλιστα έναν τόνο.... πατριωτικής έγερσης, διακήρυξε ότι η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει στους κερδοσκόπους να επιβάλουν την πολιτική τους. Δήλωσε δε ότι σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύει η άνοδος των επιτοκίων, την οποία χαρακτήρισε συγκυριακό φαινόμενο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου έκανε αναφορά στην κρίση του 1994, λέγοντας πως τότε οι πιέσεις είχαν ημερομηνία λήξης, καθώς αναμενόταν η απόφαση της απελευθέρωσης των κεφαλαίων. Αντίθετα στο σημερινό φαινόμενο δεν μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων ένα σημείο λήξης της αναταραχής και της κερδοσκοπικής δράσης, γι' αυτό χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ