Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναβρασμός στα δημόσια νοσοκομεία

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για την προώθηση ενός ικανοποιητικού μισθολογίου.

Με υψηλά ποσοστά συνεχίστηκε και χτες, δεύτερη μέρα, η απεργία των ειδικευόμενων νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η συμμετοχή στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ έφτασε στο 95%.

Οι γιατροί προχωρούν από τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη 1997. Χτες, αποφασίστηκε ο συντονισμός των κινητοποιήσεων και η μαζική περιφρούρηση της απεργίας από επιτροπές που θα περιοδεύουν, τις πρωινές ώρες, στους χώρους εργασίας.

"Ο εμπαιγμός είναι πρωτοφανής. Μπορεί το μισθολογικό αίτημα να φαίνεται συντεχνιακό, όμως δεν είναι. Εδώ και δώδεκα χρόνια το μισθολόγιο των ειδικευόμενων γιατρών παραμένει καθηλωμένο, ενώ την ίδια ώρα όλοι δηλώνουν ότι είμαστε η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ. Ο κλάδος μας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα ενόψει και της κατάθεσης του προϋπολογισμού", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών Θεσσαλονίκης Θ. Σδούκος.

Οι γιατροί Αθήνας - Πειραιά

Οι γιατροί στα Νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, στην τελευταία γενική συνέλευση, αποφάσισαν να κάνουν τρίωρες στάσεις εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.) από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997. Διεκδικούν την ψήφιση ενός νέου ιατρικού μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Ακόμη, αποφάσισαν αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, συγκρότηση απεργιακής επιτροπής, ενώ τις ώρες της στάσης θα γίνονται γενικές συνελεύσεις στα Νοσοκομεία.

Πενθήμερη απεργία, που ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη, έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αίτημα την προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

  • Συνεχίζουν την πανελλαδική απεργία που ξεκίνησαν στις 27 Οκτώβρη οι γιατροί του ΙΚΑ. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και ένταξή τους στις 4.000 κενές θέσεις, καταβολή των δεδουλευμένων της υπερωριακής απασχόλησης και χορήγηση επιδομάτων ετοιμότητας, ειδικότητας και βιβλιοθήκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ