Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΪΤΖ
Αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Μολονότι παρατηρείται διεθνώς αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων ΕΪΤΖ, εντούτοις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ υπάρχει σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων ετησίως. Ωστόσο, από τις χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ετησίως.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΕΪΤΖ (6 - 8 Νοέμβρη).

Σημειώθηκε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παρατηρείται στις ασιατικές χώρες. Στις Ινδίες ο αριθμός των κρουσμάτων τριπλασιάζεται κάθε χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι στο άμεσο μέλλον στις Ινδίες και την Κίνα θα υπάρχουν τα 2/3 του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στον κόσμο. Σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως (περίπου τα 2/3) παρατηρείται στην Κεντρική Αφρική.

Αντίθετα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κατά 27%. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά για τη χώρα μας που "κατέκτησε" την έβδομη θέση (από 15η) μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ