Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Με επιταχυνόμενα βήματα μπροστά

Ξεπερνιέται η αρχική διστακτικότητα για την κάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης

Με μικρά στην αρχή και επιταχυνόμενα στη συνέχεια βήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας. Η ανησυχία των συντρόφων για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει τυχόν καθυστέρηση στην κάλυψη των πλάνων, λόγω λειψής προετοιμασίας της οργάνωσης, οδήγησε σε κινητοποίηση για επιτάχυνση των ρυθμών. Το πρώτο "κούμπωμα" ξεπεράστηκε, πλέον, και οι οργανώσεις, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος δίνουν, τώρα, με αισιοδοξία τη μάχη του κουπονιού. Μάλιστα, ήταν η ίδια η θετική ανταπόκριση του κόσμου που βοήθησε τους συντρόφους να ξεπεράσουν το πρώτο "κούμπωμα" και να επιταχύνουν για την κάλυψη του "χαμένου" εδάφους των 2-3 πρώτων ημερών.

Ωστόσο, η κατάσταση διαφοροποιείται στις οργανώσεις των νομών. Πρωτοπόρα και με "αέρα" από τις άλλες οργανώσεις αναδείχνεται η ΝΕ Φωκίδας,που είχε καλύψει τα 24% του πλάνου της. Ακολουθεί η ΝΕ Βοιωτίας με 15%, η ΝΕ Φθιώτιδας με 13% και η ΝΕ Εύβοιας με 12,5%, ενώ η Ευρυτανία έχει καλύψει το 10% του πλάνου της.

"Εκτίμησή μας, λέει ο Τάσος Χρονάς,υπεύθυνος για την Οικονομική Εξόρμηση στην περιοχή, είναι ότι η διστακτικότητα που είχαμε αρχικά ξεπερνιέται με τη μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των κομμουνιστών που συνδέουν την Οικονομική Εξόρμηση με τη γενικότερη δραστηριότητα του ΚΚΕ. Με ένα πλατύτερο άνοιγμα, που να ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα της συγκεκριμένης Οικονομικής Εξόρμησης, που γίνεται προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, αλλά στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το ΚΚΕ για την ανάπτυξη των αγώνων για τα λαϊκά συμφέροντα. Παράλληλος στόχος μας, εξηγεί ο Τ. Χρονάς, είναι η σύνδεση της εξόρμησης με ένα πλατύ άνοιγμα του Κόμματος για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής. Σ' αυτή τη βάση επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε τους εργαζόμενους στην κοινωνία και στο μαζικό λαϊκό κίνημα για να μπουν τα θεμέλια για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού Μετώπου Πάλης".

"Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι κνίτες και οι κνίτισσες με το κουπόνι στο χέρι κλείνουν "ραντεβού αγώνα" με τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - βιομηχάνων και την αντιλαϊκή πολιτική τους", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ