Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Υπερκέρδη στην "πλάτη" του ΟΤΕ
  • Καταψήφισε τη συμφωνία το ΚΚΕ
  • Υπέρ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Συνασπισμός
  • Παρέμβαση του Αχ. Κανταρτζή

Τις τεράστιες συνέπειες που θα έχει για την ελληνική οικονομία η κύρωση από τη Βουλή, της τελικής πράξης του 4ου Πρωτοκόλλου της Γενικής Συμφωνίας για τις συναλλαγές στον τομέα των υπηρεσιών, επισήμανε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής,όταν τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Την κύρωση ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός, ενώ διαφώνησε το ΔΗΚΚΙ.

Παίρνοντας το λόγο, ο Αχιλλέας Κανταρτζής τόνισε πως "ο ΟΤΕ χάνει συγκριτικά πλεονεκτήματα να αναπτύξει πρώτος νέες ανεπτυγμένες τεχνολογικές υπηρεσίες, γεγονός που θα υποσκάψει τη μελλοντική του πορεία με δυσβάστακτες συνέπειες για τη χώρα μας και για τον λαό μας". Επίσης σημείωσε ότι "υποσκάπτεται και η αρχή της καθολικής παροχής υπηρεσιών, η οποία πρέπει να είναι υποχρεωτική, τόσο για τις δημόσιες, όσο και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η παροχή υπηρεσιών θα περιοριστεί μόνο εκεί που τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές θα προσδοκούν και τα ανάλογα κέρδη". Επίσης ο Αχιλλέας Κανταρτζής αναφέρθηκε και σε μια άλλη πλευρά της συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι "όλες οι υποδομές που έχει μέχρι σήμερα ο ΟΤΕ, με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μπαίνουν στην υπηρεσία των μονοπωλίων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων που θα εισβάλουν στη χώρα μας. Δε θα έχουν πλέον την ανάγκη να επενδύσουν τα τεράστια ποσά που χρειάζεται να επενδυθούν, ώστε να αναπτύξουν τις υπηρεσίες που θέλουν να αναπτύξουν, αφού αυτές θα μπορούν να τις βρουν έτοιμες".

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως "από τις ρυθμίσεις αυτές είναι φανερό ποιανού συμφέροντα επέβαλαν την υπογραφή αυτής της συμφωνίας. Τα συμφέροντα που την επέβαλαν είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, τα οποία προσδοκούν, βέβαια, και τεράστια κέρδη, ενώ θα πλήξουν καίρια τα συμφέροντα των πιο αδυνάτων χωρών, αλλά και των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ