Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΑΣ
Δώστε πίσω τα κλεμμένα στους αγρότες

Προκλητικός ο Γ. Δρυς, αρνήθηκε την επιστροφή του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς. Συκοφαντίες για τους αγροτικούς αγώνες

Για "κλεμμένα χρήματα" των αγροτών που η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει, έκανε λόγο χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας στη Βουλή, καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Αφορμή αποτέλεσε η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, στην Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, για την επιστροφή του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς για την περίοδο πριν το Μάρτη του 1996!

Ο Γ. Δρυς, υποστήριξε κατ' αρχήν ότι ευθύνη για τη μη επιστροφή του ΦΠΑ έχουν και οι αγρότες που καταθέτοντας τις σχετικές αιτήσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ δεν κατέθεσαν τα νόμιμα δικαιολογητικά, προσθέτοντας ότι τώρα πια δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος ώστε να ελεγχθεί τυχόν διπλή καταβολή του ΦΠΑ καθώς δεν προβλέπονται διαδικασίες στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Ανταπαντώντας ο Βαγγέλης Μπούτας στον υπουργό, που δεν αρνήθηκε ότι επί της ουσίας υπάρχουν αγρότες που δε θα λάβουν την επιστροφή που δικαιούται, τόνισε ότι "το πρόβλημα είναι γνωστό" και χρονίζει από το 1990 και "η κυβέρνηση το 'χει παραδεχτεί" όταν ήρθε στο προσκήνιο ξανά με τους αγώνες των αγροτών. Συμπλήρωσε ότι "η ευθύνη βαρύνει τις υπηρεσίες του υπουργείου", γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή της επιστροφής δίνοντας 9,5 δισεκατομμύρια. "Είναι λεφτά κλεμμένα από τους αγρότες", κατήγγειλε, "δώστε τα πίσω".

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο Γ. Δρυς, επιχείρησε να συκοφαντήσει τους αγώνες των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι "καλά θα κάνουν να γυρίσουν στις δουλιές τους" και όχι να προβάλουν αιτήματα που... δεν ισχύουν, προσπαθώντας να συσπειρωθούν γύρω από αυτά. Κατηγόρησε δε και τον βουλευτή του ΚΚΕ, ότι ακολουθεί αυτή την τακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ