Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
OIKONOMIKH ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Η συντροφική άμιλλα δίνει τον τόνο στην Αθήνα

"Στα ζεστά" έχουν μπει στη μάχη όλες οι Οργανώσεις, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ για την πιο γρήγορη υπερκάλυψη των πλάνων τους. Συζήτηση με το γραμματέα της Βόρειας Αχτίδας, Πέτρο Τασιούδα

Με ένταση των προσπαθειών τους συνεχίζουν οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, για την προσέγγιση και την υπερκάλυψη των πλάνων, πολύ πριν "κλείσει" το δίμηνο. Ηδη, όπως μας είπαν υπεύθυνοι της Οικονομικής Εξόρμησης από την ΚΟΑ, η μεγαλύτερη οργάνωση του ΚΚΕ στη χώρα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 25% και στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας αναμένεται να υπερβεί το 30% του πλάνου της! Στο διάστημα αυτό, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, αρκετές Οργανώσεις έχουν "πάρει κεφάλι", όπως της Βόρειας, της Νοτιο-Ανατολικής Αχτίδας, της Αχτίδας του Κέντρου, που ξεπερνούν, ήδη, τα 40% του πλάνου τους και προχωρούν με "άλλον αέρα" για την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου, πολύ πριν το δίμηνο. Χαρακτηριστικό για το κλίμα ενθουσιασμού είναι πως αρκετές Οργανώσεις, Αχτίδες, ΚΟΒ και κυρίως σύντροφοι και φίλοι που έχουν πάρει ζεστά το ζήτημα βάζουν άμιλλα μεταξύ τους, στα πλαίσια της γενικότερης άμιλλας που προωθείται κεντρικά από την Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την ιδιαίτερη αισιοδοξία και το κλίμα άμιλλας που χαρακτηρίζει τις Οργανώσεις μας έδωσε, χτες, σε μια σχετική συζήτηση, ο γραμματέας της Βόρειας Αχτίδας σ. Πέτρος Τασιούδας.

"Ολες οι ΚΟΒ έχουν μπει "στα ζεστά" στη μάχη της υπερκάλυψης του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης", λέει ο συνομιλητής μας και προσθέτει: "Ολα είναι ανεβασμένα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη εξόρμηση! Κι αυτό δείχνει, εκτός των άλλων ότι οι σύντροφοι έχουν κατανοήσει και την ιδιαίτερη αξία της τωρινής Οικονομικής Εξόρμησης και τι σημαίνει η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τη χρονιά που τιμάμε τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Μια χρονιά που το Κόμμα μας οργανώνει πλούσιες πολιτικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του μοναδικού ρόλου και της ζωντανής ιστορίας που έγραψε 80 χρόνια με τη δράση του, μέσα και μαζί με το λαό, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνικές κατακτήσεις, και συνεχίζει σήμερα με τον αγώνα του ενάντια στην εξάρτηση και την υποτέλεια, για να ανατραπεί η στυγνή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που στηρίζεται, δυστυχώς, και από τα άλλα κόμματα του Μάαστριχτ".

Δίνοντας ένα απτό δείγμα για το κλίμα άμιλλας και αισιοδοξίας ο Π. Τασιούδας εξηγεί: "Από την αρχή της Εξόρμησης, με την καλή οργάνωσή της, μπήκαν στη μάχη όλοι οι σύντροφοι, ενώ αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα πείρα μας οργανώνουμε πιο αποτελεσματικά την παραπέρα δουλιά των οργανώσεων. Ταυτόχρονα έχουμε τη μεγαλύτερη από ποτέ κινητοποίηση συντρόφων και οπαδών του Κόμματος που δουλεύουν μαζί μας για την επιτυχία του πλάνου. Εχουμε κάνει κοινές συσκέψεις με πλήθος οπαδών μας και στον προγραμματισμό μας είναι να μην αφήσουμε μαγαζιά, εργοστάσια και κανένα σπίτι, αν είναι δυνατόν, χωρίς να απευθυνθούμε για να συζητήσουμε και να ζητήσουμε την ενίσχυση του κόσμου στο ΚΚΕ. Αυτήν την περίοδο, προγραμματίζουμε πιο συγκεκριμένα τη δουλιά μας στα εργοστάσια της περιοχής και την Κυριακή με την Πανελλαδική εξόρμηση με το "Ριζοσπάστη" προσβλέπουμε σε ένα πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα, ενώ τη δουλιά για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, τη συνδέουμε με την όλη πολιτική δουλιά και τις γενικότερες κινητοποιήσεις πχ, ενόψει του γιορτασμού του Πολυτεχνείου. Ηδη - καταλήγει ο γραμματέας της Βόρειας Αχτίδας - έχουμε και μεγάλη προσφορά για άμιλλα, κυρίως ανάμεσα σε συντρόφους και οπαδούς και το γενικότερο κλίμα, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση του κόσμου, είμαστε βέβαιοι πως πολύ νωρίτερα από το τέλος Δεκέμβρη θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας και θα βοηθήσουμε στην υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου του Κόμματος. Το γεγονός, ότι μέχρι τώρα, στις δύο βδομάδες, έχουμε ξεπεράσει τα 40% του πλάνου μας και, υπολογίζουμε, στην επόμενη βδομάδα να ξεπεράσουμε και τα 50%, τα λένε όλα. Και είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε καλύτερα στο επόμενο διάστημα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ